Kuracie guľky v mandliach

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Na tento recept – kuracie guľky v mandliach, môžeme využiť akékoľvek hydinové mäso. Obzvlášť vhodné sú malé odrezky z rezňov, rolád a pod. Guľky sú vynikajúcou chuťovkou alebo aj predkrmom.

Suroviny na kuracie guľky v mandliach ( rozpočet na 4 porcie ):

200 g hydinového mäsa, 150 g mandľových lupienkov, 1 žĺtok, 5 lyžíc oleja na vypraženie, soľ, biele korenie

Omáčka: 2 lyžice hruškového lekváru zmiešame s 2 lyžicami majolenky a môžeme zvýrazniť 2 cl dobrej hruškovice.

Kuracie guľky v mandliach

Postup:

Mäso zomelieme nahrubo, zmiešame so žĺtkom, soľou a čiernym korením. Rukami navlhčenými vo vode tvoríme malé guľky, ktoré ihneď obaľujeme v mandľových lupienkoch. Na panvici rozohrejeme olej a opražíme dozlatista.

Mohlo by vás zaujímať

Kuracie ražníky terijaki so zeleninou

45 minútEnergia: 869 kcal.Suroviny na kuracie ražníky terijaki so zeleninou ( rozpočet na 4 porcie ): 500 g kuracích stehien bez kože a kostí, pokrájaných na 2,5… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach