Červená zemiaková kaša

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Červená zemiaková kaša – suroviny:

1 kg sladkých zemiakov, 1 veľká mrkva, 2 kúsky rozmarínu, 1 čajová lyžička soli, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky

https://www.shutterstock.com/

Postup:

Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na jemno. Vložíme do hrnca podlejme vodou. Necháme variť na malom plameni. Postupne pridávame ošúpané a nakrájané zemiaky k mrkve. Pridáme rozmarín. Ak je potrebné, podlejeme vodou. 15 minút necháme prejsť varom. Potom zlejeme tak, aby sme si 1 dl vody nechali.

Mohlo by vás zaujímať

zemiaková kaša

Farebná zemiaková kaša

Ak si myslíte, že zemiakovú kašu nemožno nijako ozvláštniť, tak ste na omyle! Stačí, ak si navaríme klasickú zemiakovú kašu a tú si potom zafarbíme… Čítaj ďaľej

Zliatu mrkvu a zemiaky premiešame s 1 dl vývaru, soľou a mletou paprikou. Rozmixujeme. Podávame ako teplú večeru spolu s paradajkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach