Parfé z kuracej pečienky
Energetická hodnota jednej porcie: 667 kcal
Suroviny (rozpočet pre 4 porcie):
Na pečienkovú masu: 6 dkg cibule, 1/16 l bieleho portského vína, 1/16 l sherry, kg kuracích pečienok, 3 vajcia, 40 dkg masla, 30 dkg...
Bylinkové chlebíčky so syrom žervé
Energetická hodnota jednej porcie: 135 kcal
Suroviny (rozpočet pre 4 porcie):
10 dkg tvarohu, 5 dkg masla, 2 polievkové lyžice posekaných byliniek, 1 zväzok reďkoviek, listy šalátu, soľ, maslo, citrón
Postup:
Tvaroh vymiešame s maslom a s bylinkami,...
Praženie bravčovej masti
Suroviny:
1 kg Chrbtová slanina
Postup:
Výroba domácej škvarenej masti je pomerne jednoduchá a nevyžaduje si žiadne zvláštne kuchárske či mäsiarske schopnosti.
Na topenie (škvarenie) masti je najvhodnejšie použiť bravčový tuk tuhej konzistencie. Ideálna je preto chrbtová slanina,...
Hummus z cícera a červenej repy
Suroviny na hummus z cícera a červenej repy:
400 g vareného bio cícera, 200 g červenej repy, 1 citrón, 3 strúčiky cesnaku, 50 g sezamovej pasty tahini, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica rímskej rasce, trošku...
Parížsky šalát
Suroviny:
400 g diétnej salámy, 200 g sterilizovaných uhoriek, 50 g sterilizovaného hrachu, soľ, 1 polievková lyžica horčice, 1/2 čajovej lyžičky mletého korenia, 1 čajová lyžička worcestrovej omáčky, 1 čajová lyžička práškového cukru, 1 ks...
Baklažánová nátierka
Suroviny na baklažánovú nátierku:
1 veľký baklažán, mleté čierne korenie, cesnak, citrónovú šťavu, oregáno, 1dl olivového oleja
Postup:
Baklažán pokrájame na plátky, osolíme a necháme odstáť. Po 10 minútach ho opláchneme vodou a osušíme utierkou. Baklažán položíme...