Filet z morského vlka

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na filet z morského vlka:

4× 150 g filetov z morského vlka, 1 lyžička nasekaných zimných hľuzoviek, 0,1 kg masla, 1 dcl bieleho vína, 2 lyžice jemných čerstvých byliniek, 0,1 kg šalotky, 1 dcl olivového oleje extra virgin, 0,4 kg čierneho koreňa, 2 paradajky, 1 lyžica smotany

Filet z morského vlka

Postup:

Očistené filety z morského vlka prudko opečieme s bylinkami na olivovom oleji, naukladáme hľuzovkové maslom a necháme v teple rozpustiť na rybe. Čierny koreň očistíme a v mlieku uvaríme do polomäkka. Nakrájame na menšie kúsky a podusíme s najemno nasekanou šalotkou na masle. Ochutíme, pridáme nasekané bylinky, lyžicu smotany a olúpané, na malé kúsky nakrájané paradajky. Servírujeme na horúcich tanieroch s rybou preliatou hľuzovkovým  maslom.

Hľuzovkové maslo – nasekané zimné hľuzovky zmiešame so zmäknutým maslom, bylinkami, trochou bieleho vína a vyšľaháme dohladka.

Zdroj:Miele

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach