Rock Water alebo Voda z liečivých prameňov

Bachove kvetové esencie

Liečitelia z ríše kvetov pre harmonizáciu tela i duše

Ak patríte k tým, ktorí už počuli veľa dobrého o Bachovej kvetovej terapii a jej zaujímavých liečivých účinkoch, určite vašej pozornosti neuniklo ani zaujímavé čítanie na túto tému, ktorému sme sa venovali v uplynulom roku. V tomto roku na toto zaujímavé čítanie nadväzujeme a postupne vám chceme predstaviť 38 kvetov pre zdravie, čiže 38 kvetových esencií Dr. Bacha, ktoré  reprezentujú 38 negatívnych emocionálnych stavov a nálad.

Myslíte si, že dokážete stanoviť svoj typ a vybrať si esenciu, ktorá je vhodná na liečenie vašich problémov? Prečítajte si nasledujúce riadky a dozviete sa, čo je charakteristické pre konkrétne typy.

38 kvetov pre zdravie

Rock Water alebo Voda z liečivých prameňov (Aqua petra)

Rock Water

Charakteristika blokovaného stavu:

Konkrétny príklad:

Ráno vstávam pravidelne o šiestej. Pohár teplej vody na zahriatie čriev a potom cvičím. Pohár teplej vody na zahriatie čriev a potom cvičím. Asi tak pol hodiny – robím to už najmenej desať rokov. Zvykol som si na to a je to správne. Potom ľahké raňajky – ale bez kávy. Káva hneď ráno nie je zdravá.No a potom idem do práce. Som svieži a tak sa mi lepšie pracuje. Moja práca nie je až taká náročná a vyžaduje si presnosť.A ja teda presný viem byť! Presnosť a poriadok – to sú presne moje silné stránky. Neviem, prečo sa moja žena stále sťažuje, že je so mnou málo zábavy. Ale zase – možno sa na mňa úplne spoľahnúť. Ja vlastne ani neviem, čo odo mňa chce…“ vyjadril sa v jednom rozhovore istý starší pán, ktorý sa rozhodol užívať Bachove esencie len preto, že to od neho veľmi rázne požadovala jeho manželka. Podvolil sa, a odrazu bol prekvapený, že jeho pani si všetko to, čo je pre neho také dôležité, až tak necení. Pre neho to boli vysoké morálne hodnoty, ale jeho pani to vnímala ináč.

A tak sa namiesto veľkej partnerskej krízy a siahodlhých diskusií obaja rozhodli pre Bachovu terapiu.

Už na základe uvedeného príkladu je zjavné, že človek typu Rock Water má na seba naozaj vysoké nároky. Je disciplinovaný, presný, spoľahlivý a snaží sa žiť podľa najvyšších noriem a morálnych zásad. Týmto sa podobá vode, z ktorej táto esencia pochádza.

Rock Water

Rock Water je jedinou esenciou, ktorá nie je získaná zo žiadneho kvetu, ani stromu, ale iba z čírej prírodnej vody. A keďže voda je jednou z najdôležitejších zložiek života, obsahuje v sebe aj tie najvyššie informácie – informácie, ktoré tvoria život!

Voda dokáže mať liečivé účinky – dokáže vytvoriť a udržať život, ale takisto, ak je nespútaná, dokáže život ničiť. Je iba na nás, ľuďoch, ako so silou tohto živlu dokážeme zaobchádzať. A podobne je to aj s esenciou Rock Water. Predstavuje človeka vysokých morálnych a duchovných kvalít – a je naozaj iba na ňom, ako tieto hodnoty v živote uplatňuje a napĺňa.

Aký je negatívny stav Rock Water?

V negatívnom emocionálnom stave je Rock Water obrovským askétom, pre ktorého život znamená na prvom mieste disciplínu – a to na všetkých úrovniach: od denného programu, cez jedlo až po komunikáciu, či dokonca správne držanie tela.

Takýto človek máva všetko vopred naplánované, kladie na seba vysoké nároky a za každú cenu sa ich snaží dodržiavať a napĺňať. Sú to skutoční otroci svojich predsavzatí. Ak sa im ich podarí splniť, cítia sa spokojne, ale nikdy nie radostne!

V prípade, že okolnosti neumožnia nejaké predsavzatie splniť, bývajú takí namrzení, že sa s nimi nedá ani poriadne rozprávať. Donekonečna sú vtedy schopní rozoberať ten moment, prečo sa im to nepodarilo a plánujú si, že nabudúce budú ešte ostražitejší a prísnejší, aby im ich plány už nič nepokazilo.

Radosť je pre nich takmer neznámy pojem. Často sú vo svojom myslení a bytí takí sústredení na presadenie a dodržiavanie svojej disciplíny, že im drobné radosti pripadajú ako odpätavanie pozornosti od dôležitých úloh.

Medzi týmito ľuďmi často bývajú striktní vegáni a vegetariáni, či prívrženci rôznych diét a zvláštnych stravovacích návykov, o ktorých sú presvedčení, že práve tie sú tou najlepšou cestou.

Mnohí z nich si dokonca často odopierajú rôzne duchovné, či telesné radosti a tak pre svoje okolie môžu byť terčom posmechu, pričom už vonkoncom nemusí byť jednoduché s nimi žiť pod jednou strechou. I

Ich úplná spoľahlivosť síce uľahčuje život, ale na druhej strane, ustrnulosť na vlastných ideáloch a tvrdohlavé presadzovanie vlastných názorov a spôsobov je niekedy pre okolie príťažou.

Typ Rock Water v negatívnom stave chce byť stopercentný, perfektný a hodlá byť príkladom pre iných, ukazuje im, ako vyzerajú pravé hodnoty života. Nevyžaduje však od ostatných, aby ho nasledovali. Nesnaží sa ich však vtiahnuť do svojich požiadaviek . Je to človek, ktorý je mimoriadne náročný a prísny sám na seba. Iba máločo si odpustí a za každú cenu sa snaží udržať nastolený štandard.

Preto títo ľudia často bývajú strnulí, skostnatení a keď im život prinesie nejakú nečakanú situáciu, často nevedia reagovať a nevedia ju riešiť. Skrátka, dostávajú sa vo svojom vnútre do konfliktu medzi tým, čo im život skutočne prináša a tým, čo si sami postavili ako vysoké predsavzatie. Potom odrazu ostávajú stáť na jednom mieste, cítia sa nespokojní a nevedia, prečo. A pritom by možno stačilo iba zmeniť uhol pohľadu na seba a zľaviť zo svojej náročnosti na seba.

Potenciál v rozvinutom stave:

V pozitívnom stave sú ľudia typu Rock Water spoľahliví, ale tolerantní a otvorení životu. Ich vysoké morálne a duchovné hodnoty ich stavajú na stranu kvality a to dobré sa snažia dostať i do svojho života.

Dokážu byť disciplinovaní, pokiaľ to okolnosti vyžadujú, ale dokážu sa zo života radovať a v pravých chvíľach si ho užívať. Sú to citliví jedinci, ktorí rozumejú svojim potrebám, rovnako ako aj potrebám svojho okolia.

Sú ako naozajstná voda – sú zdrojom života, zdrojom osvieženia, prameňom radosti i úžitku.

Špecifikum tejto esencie:

Rock Water

Zaujímavým príkladom Rock Water sú niektorí súčasní mladí ľudia, ktorých nároky na ich spoločenské uplatnenie sú také vysoké, že niekedy v záujme toho, aby ich dosiahli, nasadia železnú disciplínu a uzavrú sa iba do sveta svojich predsavzatí.

Stávajú sa egocentrikmi a robia všetko iba pre to, aby sa presadili – mladé dievčatá napríklad v modelingu, a chlapci v športe. Neľutujú žiadnu námahu, ani obete, sú na seba prísni a za svojím cieľom idú niekedy až drastickým spôsobom. Mladí ľudia bývajú k sebe, v snahe dosiahnuť istý cieľ a spoločenské uplatnenie, na seba veľmi tvrdí.

Rock Water im v týchto situáciách môže pomôcť udržať si svoju ľudskú podstatu, neustrnúť na predstavách, ktoré im vnucuje okolie, a na ich základe si potom vytvárajú vlastné predstavy o živote.

Do ich tvrdej disciplíny pribudne štipka otvorenosti a spontánnosti., a tak sa môžu vyznačovať charakterom, ktorý si dokáže udržať svoju výnimočnosť.

Esencia Rock Water pomáha vniesť do ustrnutých predsavzatí flexibilitu a otvorenosť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach