Cviklové tartaletky s fetou

Doba prípravy 80 minútEnergia: 369 kcal.Náročnosť

Pripravte si skvelé občerstvenie s fantáziou. Také sú cviklové tartaletky s fetou

Suroviny na Cviklové tartaletky s fetou (vystačí na 7 kusov):

Na korpus:

  • 250 g hladkej múky
  • 125 g zmäknutého masla
  • 50 ml studenej vody
  • štipka soli
Cviklové tartaletky s fetou

Na náplň:

  • 2 PL olivového oleja
  • 2 malé červené cibule
  • 2 malé červené repy
  • ½ balíčka Trstinového cukru karamelového
  • 60 ml balzamikového octu
  • 1 vajce
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • ½ KL soli
  • ¼ KL čierneho korenia
  • 100 g syra feta

Na ozdobenie:

  • čerstvý rozmarín

Okrem toho potrebujeme:

  • plech na pečenie
  • 7 formičiek na tartaletky (Ø 10 cm)

Postup:

Na prípravu korpusu zmiešame v miske múku so soľou. Pridáme maslo a vodu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka plát. Z plátku z cesta povykrajujeme kolieska s Ø 11 cm a prenesieme ich do vymastených a múkou vysypaných formičiek na tartaletky.

Na prípravu náplne na panvici zohrejeme olej. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a na hrubom strúhadle nastrúhanú repu a asi 10 minút restujeme. Potom pridáme trstinový cukor a balzamikový ocot a ešte krátko orestujeme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Náplň rozdelíme na cesto do formičiek a zalejeme vajcom rozšľahaným so smotanou a ochuteným soľou a čiernym korením. Na povrch rozdrobíme syr. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 35 minút

Po upečení ozdobíme nasekaným rozmarínom. Podávame teplé alebo studené.

TIP: Namiesto formičiek na tartaletky môžeme použiť aj formičky na košíčky.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1545 kJ / 369 kcal1114 kJ / 266 kcal
Tuky23,94 g17,22 g
Sacharidy31,52 g22,68 g
Bielkoviny8,10 g5,82 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach