Suroviny hovädzí biftek s ovocím:
4 bifteky zo sviečkovice, 1/2 lyžičky mletého korenia,1 lyžica oleja, 2 lyžice masla, 4 polovice kompótovaných broskýň, 2 banány, 4 koliska ananásu, 4 lyžice brusníc, 2 lyžice posekaných mandlí, 1 lyžica hladkej múky, 1/8 l smotany, soľ,1 lyžica sójovej omáčky, 1/8 l mäsového vývaru, 50g prerastenej slaninky
Postup:
Mäso naklepeme tupou hranou noža, z jednej strany potrieme olejom, posypeme mletým korením a naukladáme na seba. Necháme uležať. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme pozdĺžne prekrojené banány, ananás, mandle a polovice broskýň naplnené brusnicami. Asi minútu opekáme. Múku rozmiešame s trochou smotany, pridáme zvyšnú smotanu, sójovú omáčku a mäsový vývar. Na druhej panvici opražíme nakrájanú slaninku. Stejky opečieme prudko z oboch strán, posolíme a pridáme k ovociu. Hovädzí biftek s ovocím podávame so šalátom.