Pomocník olej do kúpeľa

Všetci vieme, že olej do kúpeľa je úžasná vec, ktorá nám dokáže obyčajnú chvíľku vo vani zmeniť na príjemný relax pre telo i dušu. Málokto však vie, že olej do kúpeľa nám môže pomôcť aj v úplne iných záležitostiach, keď si nevieme rady…

Ako odlepiť žuvačku z vlasov?

Ak sa dieťaťu podarilo nalepiť si žuvačku do vlasov, netreba hneď siahať po nožničkách. Stačí žuvačku dobre premastiť olejom do kúpeľa a potom ju ľahko vyčešete.

Ako odstrániť zvyšky cenoviek a rôznych nálepiek na tovare, ktorý ste práve kúpili, prípadne ho chcete podarovať?

Odstráňte ich vatičkou, na ktorú ste kvapli trocho oleja do kúpeľa. Takýmto spôsobom sa ľahko zbavíte aj stôp po lepidle na skle, kove, či plaste.

Ako odstrániť mastnú špinu z pokožky rúk?

Špinavé ruky od motora v aute,  od pneumatík, či kosačky si ľahko umyjete, ak si ich trochu potriete olejom do kúpeľa a potom umyjete teplou vodou a mydlom. Špina sa rýchlo uvoľní a ruky budú opäť čisté, voňavé a súčasne aj šetrne umyté.

Ako oddeliť zaseknuté poháre?

Ak máte vo zvyku ukladať poháre jeden do druhého, určite sa vám už stalo, že priľnú k sebe tak, že ich nemožno oddeliť.  Ak sa to pokúšate oddeliť násilím, hrozí úraz z rozbitého skla a porezanie. V prípade, že medzi zaseknuté poháre kvapnete trochu oleja do kúpeľa a dobre rozotriete, poháre sa ľahko uvoľnia.

Mohlo by vás zaujímať

Lopúchové kúpele a liečenie

Zo sušeného koreňa lopúcha si môžeme pripraviť výluh na opláchnutie vlasov alebo kúpeľ na kožné problémy – napríklad na oplachovanie uhrovitej pleti. Pomáha však aj… Čítaj ďaľej

Ako ošetriť interiér auta?

Prístrojová doska vo vašom aute bude ako nová, ak ju pretriete handričkou, ktorú ste pokvapkali olejom. Nakoniec vyleštite suchou a mäkkou handričkou. Súčasne tak odstránite prípadný prebytočný olej.

Bonus navyše:

Ak je olej parfumovaný, interiér vozidla bude krásne voňať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach