Prsia starnú o tri roky skôr ako ostatné telo!

Pomôžme im zostať mladými!

Viete o tom, že naše prsia starnú podstatne skôr ako naša tvár? A to bez ohľadu na to, či sme dojčili a ako dlho alebo nie. Prsné tkanivo starne približne o tri roky rýchlejšie ako akákoľvek iná časť nášho tela. S vnútorným starnutím tkaniva síce veľa nezmôžeme, ale môžeme zmierniť aspoň vonkajšie príznaky. Patria k nim ovísanie a vráskavenie kože, pigmentové škvrny, strata pružnosti, ovisnutie poprsia. Prinášame vám niekoľko tipov ako zastaviť, či dokonca zvrátiť tieto viditeľné prejavy starnutia:

1. Vody, pílingy, masky

Toto všetko bežne používame na tvár, chodievame na čistenia a masáže do kozmetických salónov, ale na prsia až tak nemyslíme. Možno preto, že predsa len tvár je viditeľnejšia pre širokú verejnosť ako naše prsia. Ale aj naše prsia si zaslúžia rozmaznávanie! Ocenia hydratačné krémy, výživné masky, olejčeky a tiež píling. Pokiaľ ide o masky, na trhu existujú aj kolagénové masky na prsia so zlatými kryštálikmi. Prečo im to nedopriať? Nemusíte kvôli tomu navštevovať salón, ale urobiť pre ne kúru v domácom prostredí. Podľa odborníkov je vhodné na tomto mieste zvýšiť bunkový metabolizmus, tým sa koža napne a bude hladšia a pevnejšia. Dôvodom často skôr viditeľného veku na prsiach ako na tvári je fakt, že na prsiach je veľmi tenká pokožka, ktorú často vystavujeme slnečnému žiareniu. Na dekolte si vyberá svoju daň aj fajčenie. Veľmi prospešné pre pokožku na prsiach sú aj niektoré vitamíny, špeciálne B3, vitamín C a vitamín A.

2. Spánok

Nie však akýkoľvek, niektoré polohy v spánku môžu ešte zvýrazniť vrásky na prsiach a hrudníku, iné minimalizovať. Ležanie na buku môže spôsobiť zvislé čiary, a to najmä u žien s väčšími prsiami a kožou poškodenou slnkom. Optimálne je spanie na chrbte, len kto by tak počas celej noci vydržal… Zabraňuje tvorbe vrások na jemnej koži medzi prsiami. Novinkou, ktorá má zabrániť tvorbe vrások je anatomicky tvarovaný valec – vankúš, ktorý si vložíme medzi prsníky, takže v noci zostanú oddelené. Tým, pádom sa zabráni zbytočnému naťahovaniu kože a následnému ovísaniu a vráskam. Existuje aj špeciálna podprsenka proti vráskam na spanie, tá má tiež polstrovanú strednú časť medzi prsiami.

Mohlo by vás zaujímať

zadočky a prsia

Nie sú to len zadočky a prsia! Čo ich na nás ešte priťahuje?  

Niet pochýb o tom, že mužov priťahuje ženská krása, ladné tvary, krivky. Muži sú a vždy budú vizuálne tvory. Viete však, na čo im padne zrak,… Čítaj ďaľej

3. Gravitácia

So zemskou príťažlivosťou nič neurobíme, prsia sú jedinou časťou na tele, ktorú proti gravitácii podporuje len a len koža, navyše tenučká. Pri chôdzi sa naše prsia odkláňajú až o 33 percent zo svojej stabilnej pozície, najhoršie výkyvy prekonávajú pri poskakovaní alebo skákaní. Preto je veľmi dôležité nosiť pri športovaní špeciálnu podprsenku, ktorá prsia pevne drží a nedovolí im poskakovať s vami. Kvalitná športová podprsenka dokáže ich pohyb obmedziť až o 80 percent.

4. Ničivé tehotenstvo

Mnohé mamičky tvrdia, že im deti zničili prsia. Môže to byť do veľkej miery pravda, i keď to nie je dojčením, alebo nie len. Vysoká hladina estrogénu v záverečných štádiách tehotenstva spôsobuje uvoľňovanie a naťahovanie väzov. V tomto prípade okrem plastickej operácie môžu pomôcť ošetrenia laserom alebo procedúry bežne používané na omladenie tváre. Napríklad chemický píling, ale aj „upíria“ terapia. Jedným z najnovších spôsobov omladzovania prsníkov je nanografting. Ide o odsatie tuku zo zadku a brucha pacienta a následné injekčné vstreknutie do tváre a dekoltu. Takto aplikovaný tuk dokáže vyhladiť vrásky a dodať koži iskru.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach