Kráľovská jahodová torta

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Kráľovská jahodová torta – suroviny (rozpočet na 16 kúskov ):

Korpus: 16 vajec, 175 g cukru, 150 g hladkej múky, 50 g škrobu

Krém: 10 plátkov želatíny, 6 žĺtkov, 180 g cukru, 800 ml smotany, 750 g tvarohu, 850 g jahôd, 2 lyžičky ztužovača do šľahačky, 50 g krokantu

Postup: 

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Oddelíme vajcia. Cukor vyšľaháme so žĺtkami do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a po častiach ho v šľaháme do bielkovej peny. Zmiešame múku so škrobom a zmes zapracujeme do snehovej hmoty. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, dáme do trúby a pečieme 30 minút.

Upečený korpus vyklopíme, necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na tri časti. Namočíme želatínu, žĺtky s cukrom dáme do misky a na parnom kúpeli ich vyšľaháme do tuha. Vytlačíme želatínu a v teplom kréme ju rozpustíme. Necháme ho vychladnúť. Našľaháme 400 ml smotany a spolu s tvarohom ju po častiach vmiešame do tuhnúceho krému.

Mohlo by vás zaujímať

Pečené jahody s mascarpone

Pečené jahody s mascarpone

45 minútSuroviny na pečené jahody s mascarpone: 100 g jahôd, 2 bielka, 2 PL mascarpone Postup: Jahody umyje, očistíme a pokrájame na kúsky. Z bielkov vyšlaháme  sneh, pridáme… Čítaj ďaľej

Očistíme 750 g jahôd, odoberieme asi 250 g a rozmixujeme ich. Zvyšné ovocie rozpolíme. Tvarohový krém rozdelíme na dve časti a do jednej vmiešame jahodové pyré. Prvý korpus položíme na tortový tanier a nasadíme naň okraj formy. Na korpus poukladáme rozpolené jahody a potrieme ich bielym krémom. Prikryjeme druhým korpusom, potrieme ho jahodovým krémom a navrch položíme tretí korpus.

Tortu na 4 hodiny dáme vychladnúť do chladničky. Zvyšnú smotanu zmiešame so ztužovačom a ušľaháme. Potrieme ňou tortu a ozdobíme jahodami.

Kráľovská jahodová torta je hotová a môžeme ju podávať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach