Veľkonočná vaječná tlačenka

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Veľkonočná vaječná tlačenka – suroviny:

Na zmes: 1 sterilizovaná zelenina v sladkokyslom náleve (napr. Moravanka hmotnost 330 g), 3 zarovnané PL Želatíny v prášku alebo 3 plátky Želatíny v plátkoch, 75 ml nálevu po odkvapkaní zeleniny, 4 natvrdo uvarené vajcia, 1 menšia cibuľa, 250 ml tatárskej omáčky, 1 zarovnaná KL soli, 1/2 KL čierneho korenia, 1 PL octu

Ešte potrebujeme: formu na biskupský chlebíček, potravinársku fóliu, sitko

Postup:

Na prípravu necháme na sitku dobre odkvapkať zeleninu. Želatínu necháme podľa návodu na obale napučať v 75 ml nálevu zo zeleniny. Zeleninu spolu s vajcami a cibuľou nakrájame na veľmi malé kúsky. Zmiešame s tatárskou omáčkou, osolíme a okoreníme. Pridáme napučanú želatínu a dochutíme octom.

Mohlo by vás zaujímať

Veľkonočný syrek

60 minútSuroviny na veľkonočný syrek: 1 l mlieka, 10 vajec, bazalka, soľ, mleté čierne korenie Postup: V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme soľ, čierne korenie a pokrájanú petržlenovú… Čítaj ďaľej

Tekutú zmes nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme v chladničke minimálne 3 hodiny najlepšie cez noc, stuhnúť. Stuhnutú tlačenku vyklopíme, stiahneme fóliu a krájame, podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.

Doba tuhnutia: asi 3 hodiny, najlepšie cez noc

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach