Veľkonočná vaječná tlačenka – suroviny:
Na zmes: 1 sterilizovaná zelenina v sladkokyslom náleve (napr. Moravanka hmotnost 330 g), 3 zarovnané PL Želatíny v prášku alebo 3 plátky Želatíny v plátkoch, 75 ml nálevu po odkvapkaní zeleniny, 4 natvrdo uvarené vajcia, 1 menšia cibuľa, 250 ml tatárskej omáčky, 1 zarovnaná KL soli, 1/2 KL čierneho korenia, 1 PL octu
Ešte potrebujeme: formu na biskupský chlebíček, potravinársku fóliu, sitko
Postup:
Na prípravu necháme na sitku dobre odkvapkať zeleninu. Želatínu necháme podľa návodu na obale napučať v 75 ml nálevu zo zeleniny. Zeleninu spolu s vajcami a cibuľou nakrájame na veľmi malé kúsky. Zmiešame s tatárskou omáčkou, osolíme a okoreníme. Pridáme napučanú želatínu a dochutíme octom.
Mohlo by vás zaujímať
Tekutú zmes nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme v chladničke minimálne 3 hodiny najlepšie cez noc, stuhnúť. Stuhnutú tlačenku vyklopíme, stiahneme fóliu a krájame, podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Doba tuhnutia: asi 3 hodiny, najlepšie cez noc