Kuracie Tikka je populárne jedlo pochádzajúce z Indie. Ide o jednoduchý recept, ktorý si svojou chuťou a jednoduchosťou získal priazeň po celom svete a naša kuchyňa nie je žiadnou výnimkou.
Suroviny na Kuracie Tikka:
kuracie prsia, červené chilli, soľ, kukuričná múka, vajce, zázvorovo-cesnaková pasta, garam masala, hladká múka, citrón, olej, kyslá smotana, čerstvá červená chilli pasta, rasca, celé sušené chilli, kari lístky, horčičné semienka, čerstvý strúhaný kokos
Postup:
Nakrájajte kura na kocky a vložte do marinády, ktorú si pripravíme zo zázvoru, cesnaku, chilli pasty, vajíčka, kukuričnej múky, trošky hladkej múky, soli a z citrónovej šťavy. Rozohrejte olej, vložte doň kura a osmažte ho dozlatista. Do misky vlejte kyslú smotanu, primiešajte zázvorovo-cesnakovú pastu, červené chilli, soľ, garam masalu, trošku hladkej múky.
Mohlo by vás zaujímať
Na inej panvici na oleji opražte rascové semienka, horčičné semienka, celé sušené chilli, kari lístky. Hneď ako korenie začne praskať, pridajte smotanovú zmes spolu s kuraťom a varte dokiaľ kura neabsorbuje smotanovú zmes. Nakoniec na Kuracie Tikka pridajte strúhaný kokos, premiešajte.