30 minút
Suroviny na teplý zemiakový šalát s hráškom (rozpočet na 4 porcie):
500 g ružových zemiakov, 200 g mrazeného hrášku, 4 šalotky, 1 lyžice oleja, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 4 lyžice tatárskej omáčky, hrsť nasekanej petržlenovejé vňate alebo ligurčeku
Postup:
Zemiaky opláchneme, nakrájame na štvrtky, dáme do osolenej vody a uvaríme domäkka. Scedíme a necháme odkvapkať. Na oleji necháme zosklovatieť na rezance nakrájanú šalotku. Potom pridáme hrášok, necháme prehriať, zľahka osolíme, okoreníme.
Mohlo by vás zaujímať
Zemiaky zmiešame s tatárkou a orestovaným hráškom. Prípadne dochutíme soľou a korením. Nakoniec vmiešame nasekanú bylinku. Zemiakový šalát servírujeme.