Aj vám by sa občas v kuchyni zišiel šikovný pomocník? Napríklad taký, ktorý by rýchlo dokázal oddeliť vaječný žĺtok od bielka? Alebo taký, ktorý vám kedykoľvek podá potrebný kúsok špagátika bez toho, že by ste ho museli hľadať v zásuvkách a rozmotávať? Na takúto jemnú prácu sa výborne hodí obyčajný kuchynský lievik primeraného rozmeru.
Lievik pohodlne oddelí žĺtok od bielka
Postup je nasledovný: vložíme ho do hrnčeka, potom doň rozbijeme vajce – bielok hladko prekĺzne do hrnčeka, kým žĺtok ostane v lieviku. Samozrejme, vajíčko musíme rozbíjať opatrne, aby sme žĺtok nepoškodili.
Mohlo by vás zaujímať
Motúz vždy poruke
Pribite na stenu v komore väčší lievik tak, aby bol hrdlom dolu. Potom doňho vložte klbko s motúzom a jeho koniec prevlečte cez jeho hrdlo. Takto budete mať potrebný kus motúza vždy poruke.