Lievik na vajíčka?

Aj vám by sa občas v kuchyni zišiel šikovný pomocník? Napríklad taký, ktorý by rýchlo dokázal oddeliť vaječný žĺtok od bielka?  Alebo taký, ktorý vám kedykoľvek podá potrebný kúsok špagátika bez toho, že by ste ho museli hľadať v zásuvkách a rozmotávať? Na takúto jemnú prácu sa výborne hodí obyčajný kuchynský lievik primeraného rozmeru.

Lievik pohodlne oddelí žĺtok od bielka

Postup je nasledovný: vložíme ho do hrnčeka, potom doň rozbijeme vajce – bielok hladko prekĺzne do hrnčeka, kým žĺtok ostane v lieviku. Samozrejme, vajíčko musíme rozbíjať opatrne, aby sme žĺtok nepoškodili.

Mohlo by vás zaujímať

Zázraky povzbudzujúce túžbu

Aký by bol život bez lásky? Určite fádny! Aj tu to však príroda zariadila tak, že kým niektorí sa uspokoja aj s málom, iní nielenže… Čítaj ďaľej

Motúz vždy poruke

Pribite na stenu v komore väčší lievik tak, aby bol hrdlom dolu. Potom doňho vložte klbko s motúzom a jeho koniec prevlečte cez jeho hrdlo. Takto budete mať potrebný kus motúza vždy poruke.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach