Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):
1 kg bravčového bôčika, 2 cibule, 2 domáce klobásy, 1 lyžička mletej červenej papriky, 3 strúčiky cesnaku, soľ, 1 lyžička drvenej rasce, olej
Postup:
Bôčik vykostíme, umyjeme, osušíme, rozrežeme na plát o dobre vyklepeme. Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska. Pretlačený cesnak, papriku soľ, trochu oleja a rascu vymiešame, zmesou potrieme mäsový plát, obložíme cibuľou, celými klobásami, zvinieme do rolády a previažeme niťou. Na pekáči rozohrejeme olej a roládu zo všetkých strán opečieme. Podlejeme horúcou vodou, prikryjeme a vo vyhriatej rúre dusíme 45 minút. Polievame šťavou. Nakoniec roládu odokryjeme a pečieme ešte 20 minút do chrumkava.
Tip:
K jedlu sa výborne hodí Tereziánska frankovka Cisárska rasa 2015 akostné značkové
Víno, ktoré šíri slávu račianskeho chotára. Mária Terézia – cisárovná z rodu Habsburgovcov. Donačným právom udelila privilégium dodávania račianskych vín na cisársky dvor. Tereziánska Frankovka sa kupážuje len vo výborných ročníkoch z hrozna z najlepších račianskych vinohradov tradičnou technológiou. Zrením v dubových sudoch vzniká víno mimoriadnej kvality.