30 minút
Suroviny na bravčové kotlety s fazuľkami (rozpočet pre 4 osoby):
600 g bravčových kotliet bez kostí (asi 8 plátkov), 600 g zelených lúskových fazuliek, 500 g paradajkovej šťavy, 2 struky cesnaku, 125 ml suchého červeného vína, soľ, mleté korenie, olivový olej
Postup:
Mäso potrite z oboch strán olivovým olejom, posoľte a ogrilujte alebo upečte na suchej panvici po oboch stranách do zlatista. Paradajkovú šťavu zmiešajte s vínom, pretlačeným cesnakom a varte pár minút do požadovanej konzistencii. Fazuľky vhoďte do vriacej osolenej vody a varte 3 minúty, aby boli „al dente“. Sceďte.
Mohlo by vás zaujímať
Na taniere rozložte fazuľky, zalejte omáčkou a priložte grilované kotlety. Zalejte šťavou z výpeku (pokiaľ pripravujete na panvici), posypte mletým korením a podávajte.