Broskyňovo-marhuľový džem

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

700 g odkôstkovaných broskýň, 700 g odkôstkovaných marhúľ, 1000 g Korunného želírovacieho cukru 2:1, 4 zaváracie poháre (375 ml)

 Broskyňovo-marhuľový džem

Postup:

Ovocie pokrájame na menšie kúsky a premiešame s Korunným želírovacím cukrom. V širšom kastróle  za stáleho miešania privedieme  do varu, a varíme 3 – 5 minút. Horúce naplníme až po okraj do  pohárov, obrátime hore dnom a necháme 5 minút stáť na viečku.

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.