Suroviny na cesnakové kura so sušenými paradajkami:
cca 1 kg kuracích pŕs, 4 strúčiky cesnaku, ¼ hrnčeka čerstvej bazalky, 4 lyžice panenského olivového oleja, ½ hrnčeka sušených paradajok v oleji, soľ
Postup:
Aby sa kurča varilo rýchlejšie a rovnomernejšie, nakrájajte mäso na menšie kúsky. Odložte. Nasekajte ndrobno lístky bazalky. Olúpte a nakrájajte cesnak. Nalejte olivový olej do veľkej panvice a rozohrejte pri miernej teplote. Pridajte cesnak a duste, často miešajte. Pridajte paradajky a naďalej duste 2 – 3 minúty. Odstráňte paradajky a cesnak z panvice. Zvýšte teplotu na stredne vysokú. Poduste kuracie prsia v rovnakom oleji, až kým sú opečené z oboch strán. Vráťte cesnak a paradajky na panvicu. Vmiešajte nasekanú bazalku a varte 1 minútu. Cesnakové kura so sušenými paradajkami podávajte ihneď s opečenými zemiakmi alebo chlebom.