Suroviny na citrónové kura:
2 celé kuracie prsia bez kosti, 3 citróny, asi 1l kuracieho bujónu, alebo 2 kocky, mletá červená paprika, sušený tymian, 1 a pol lyžice maizeny, čerstvá mäta na zdobenie, soľ
Postup:
Z mäsa odstránime kožu, rozdelíme na štyri porcie a každý časť v strede narežeme tak, aby vznikla kapsa. 1 celý citrón dôkladne umyjeme, pokrájame na štvrtinky a do každej kapsy vložíme jeden kúsok. Mäso posolíme, potrieme paprikou a tymianom. Prsia dáme na pekáč a zalejeme vývarom do výšky asi 1 centimetra. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 °C asi 80 minút. Počas pečenia ho viackrát prelievame šťavou. Mäkké mäso vyberieme, prikryjeme a dáme na teplé miesto. Šťavu z dvoch citrónov vymiešame s maizenou dohladka.
Mohlo by vás zaujímať
Šťavu z výpeku zlejeme do menšieho kastróla, privedieme do varu a do vriacej vlejeme za stáleho miešania citrónovú šťavu s maizenou. Miešame do zhustnutia, potom na miernom ohni povaríme ešte asi dve minúty. Mäso naložíme na taniere, polejeme citrónovou omáčkou a ozdobíme stebielkami mäty. Citrónové kura podávame s cestovinami alebo ryžou.