Kuracie prsia plnené hubami

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na kuracie prsia plnené hubami:

  • olivový olej
  • 50 g šampiňónov (biele, hnedé)
  • 5 strúčikov cesnaku
  • čerstvý tymian
  • morská soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • 1 baklažán
  • 2 kuracie prsia
  • 100 g roztierateľného polotučného tvarohu
  • kôra z 1 citróna
  • 1 hrsť strúhaného syra Grana Padano
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • 1 hrsť mladého špenátu
  • 1 plátok masla

Potrebujeme: kuchynské papierové utierky, potravinársku fóliu, tĺčik na mäso, strúhadlo, špáradlá, panvicu vhodnú do rúry

Postup:

Do panvice nalejeme olej a rozohrejeme. Postupne pridávame nadrobno nasekané šampiňóny, tri strúčiky cesnaku, tymian, soľ, korenie a restujeme dozlatista. Potom ich preložíme do misky a necháme vychladnúť.

Umytý a osušený baklažán nakrájame na kocky a preložíme na tanier vystlaný papierom. Osolíme a necháme „vypotiť“ ‒ baklažán tak zbavíme horkosti.

Očistené kuracie prsia prekrojíme tak, aby sme získali väčšie pláty, ktoré pod fóliou naklepeme. Osolíme a okoreníme.

Vychladnuté šampiňóny zmiešame s tvarohom, soľou, korením, citrónovou kôrou a nastrúhaným syrom. Plnku nanesieme do stredu plátov, zabalíme do kapsy a uzavrieme špáradlami. Kapsy restujeme na rozohriatej panvici s olejom z obidvoch strán dozlatista. Potom ich necháme dopekať v rúre vyhriatej na 200 °C asi 5 minút.

Mohlo by vás zaujímať

žltá cuketa

Grilované cuketové špízy s kuracím mäskom

25 minútŽltá cuketa rozžiari váš gril farbami Kotleta, prsíčka či krkovička sú stálicami pri takmer každom letnom grilovaní. Ale čo tak svoj večer s priateľmi trocha ozvláštniť?… Čítaj ďaľej

Baklažán osušíme, okoreníme a restujeme na panvici s olejom. Po chvíli pridáme najemno nasekané dva strúčiky cesnaku a biele časti lahôdkových cibuliek. Ochutíme nasekaným tymianom a podľa potreby pokvapkáme olejom. Na záver pridáme umytý a osušený špenát, plátok masla a odstavíme.

Servírovanie

Kuracie prsia plnené hubami servírujeme s opečeným baklažánom a mladým špenátom. Dozdobíme najemno nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach