Dvojfarebný jahodovo-egrešový džem

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml

Doba prípravy: asi 25 minút

Suroviny:
200 g očistených jahôd, 1 zarovnaná KL sušenej pomarančovej kôry, 1 balenie Želírovacieho ovocného cukru Dr.Oetker, 500 g očistených egrešov, rozmixovaných a prepasírovaných, 1 zarovnaná KL sušenej pomarančovej kôry

jahodovo-egrešový džem

Postup:
Vo veľkom hrnci rozmixujeme jahody. Pridáme 1 KL pomarančovej kôry a 70 g Želírovacieho ovocného cukru. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme minimálne 3 minúty. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do tretiny pripravených pohárov. Necháme najmenej 40 minút vychladnúť. Egrešový džem pripravíme rovnako ako jahodový s 1 KL kôry a 180 g Želírovacieho ovocného cukru. Opatrne nalejeme na vychladnutý jahodový džem a uzavrieme viečkom. Necháme vychladnúť.

Tip:
Máte viac jahôd než egrešov? Jednoducho vymeňte egreše za jahody a jahody za egreše a ďalej postupujte podľa receptu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach