Hovädzie pečené na rýnsky spôsob

Doba prípravy 90 minútEnergia: 452 kcal.Náročnosť

Suroviny na hovädzie pečené na rýnsky spôsob:

800 g hovädzieho mäsa zo spodného šálu, 50 g cibule nakrájanej na kolieska, 1/4  l červeného vínneho octu, 1 lyžička celého korenia, 1 lyžička horčičných semienok, 1 bobkový list, soľ

Na omáčku: 2 lyžice margarínu, 1/4 l mäsového vývaru, 2 lyžice červeného vína, 40g hrozienok, 40g medovníka, 1 lyžica hladkej múky, 3 lyžice kyslej smotany, soľ, petržlenová vňať, rajčiny podľa chuti

Postup:

Mäso vložíme do vyššieho úzkeho hrnca. Obložíme ho cibuľou, zalejeme octom, 1/4 l prevarenej vody a posypeme korením. Prikryjeme pokrievkou, postavíme do chladu a počas 2 až 3 dní občas obrátime. Na panvici pri strednej teplote rozpustíme margarín, mäso vyberieme z marinády, osušíme posolíme a opečieme z oboch strán.

Mohlo by vás zaujímať

Pečené hovädzie na zázvore s toastom

160 minútSuroviny na pečené hovädzie na zázvore s toastom (rozpočet pre 4 osoby): 800 g hovädzieho z pleca bez kosti alebo hovädzej glejovky, 500 g paradajkovej… Čítaj ďaľej

Pridáme vývar, červené víno a tri lyžice marinády. Dusíme. Namočíme si hrozienka, hladkú múku zmiešame pomaly so smotanou. hotové upečené mäso vyberieme na tanier a do výpeku rozmiešame smotanou. Pridáme hrozienka a medovník. Mierne povaríme. Ako vhodnú prílohu doporučujeme dusenú červenú kapustu a zemiakové knedle. Hovädzie pečené podávame.

1 porcia: 1893 kJ / 452 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach