Suroviny na hovädzie pečené na rýnsky spôsob:
800 g hovädzieho mäsa zo spodného šálu, 50 g cibule nakrájanej na kolieska, 1/4 l červeného vínneho octu, 1 lyžička celého korenia, 1 lyžička horčičných semienok, 1 bobkový list, soľ
Na omáčku: 2 lyžice margarínu, 1/4 l mäsového vývaru, 2 lyžice červeného vína, 40g hrozienok, 40g medovníka, 1 lyžica hladkej múky, 3 lyžice kyslej smotany, soľ, petržlenová vňať, rajčiny podľa chuti
Postup:
Mäso vložíme do vyššieho úzkeho hrnca. Obložíme ho cibuľou, zalejeme octom, 1/4 l prevarenej vody a posypeme korením. Prikryjeme pokrievkou, postavíme do chladu a počas 2 až 3 dní občas obrátime. Na panvici pri strednej teplote rozpustíme margarín, mäso vyberieme z marinády, osušíme posolíme a opečieme z oboch strán.
Mohlo by vás zaujímať
Pridáme vývar, červené víno a tri lyžice marinády. Dusíme. Namočíme si hrozienka, hladkú múku zmiešame pomaly so smotanou. hotové upečené mäso vyberieme na tanier a do výpeku rozmiešame smotanou. Pridáme hrozienka a medovník. Mierne povaríme. Ako vhodnú prílohu doporučujeme dusenú červenú kapustu a zemiakové knedle. Hovädzie pečené podávame.
1 porcia: 1893 kJ / 452 kcal