Vaječná tlačenka so zeleninou, to je ľahká večera alebo desiata so želatínou na vaječnú tlačenku, ktorá poteší vaše chuťové poháriky!
Veľkonočná vaječná tlačenka so zeleninou – suroviny (vystačí na 1 tlačenku):
Na zmes:
- 1 sterilizovanú zeleninu v sladkokyslom náleve (hmotnosť 330 g)
- 1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
- 75 ml nálevu po odkvapkaní zeleniny
- 4 natvrdo uvarené vajcia
- 1 menšiu cibuľu
- 250 ml tatárskej omáčky
- 1 zarovnanú KL soli
- ½ KL čierneho korenia
- 1 PL octu
Okrem toho potrebujeme:
- formu na biskupský chlebíček
- potravinársku fóliu
- sitko
Postup:
1. Na prípravu zmesi necháme na sitku dobre odkvapkať zeleninu. Želatínu necháme podľa návodu na obale napučať v náleve zo zeleniny. Zeleninu spoločne s vajcami a cibuľou nakrájame na veľmi malé kúsky. Zmiešame s tatárskou omáčkou, osolíme a ochutíme čiernym korením. Pridáme napučanú želatínu a dochutíme octom.
2. Tekutú zmes nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme v chladničke minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc, stuhnúť.
3. Stuhnutú tlačenku vyklopíme, stiahneme fóliu a krájame. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Mohlo by vás zaujímať
TIP: Na prípravu vaječnej tlačenky môžeme použiť vajíčka z veľkonočnej výslužky.
Čas prípravy: asi 20 minút
Celkový čas prípravy: asi 3 hodiny, najlepšie cez noc
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 20013 kJ / 4780 kcal | 2106 kJ / 503 kcal |
Tuky | 131,47 g | 13,84 g |
Sacharidy | 30,61 g | 3,22 g |
Bielkoviny | 52,91 g | 5,57 g |