Veľkonočná vaječná tlačenka so zeleninou

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Vaječná tlačenka so zeleninou, to je ľahká večera alebo desiata so želatínou na vaječnú tlačenku, ktorá poteší vaše chuťové poháriky!

Veľkonočná vaječná tlačenka so zeleninou – suroviny (vystačí na 1 tlačenku):

Na zmes:

  • 1 sterilizovanú zeleninu v sladkokyslom náleve (hmotnosť 330 g)
  • 1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker 
  • 75 ml nálevu po odkvapkaní zeleniny
  • 4 natvrdo uvarené vajcia
  • 1 menšiu cibuľu
  • 250 ml tatárskej omáčky
  • 1 zarovnanú KL soli
  • ½ KL čierneho korenia
  • 1 PL octu

Okrem toho potrebujeme:

  • formu na biskupský chlebíček
  • potravinársku fóliu
  • sitko
vaječná tlačenka so zeleninou

Postup:

1. Na prípravu zmesi necháme na sitku dobre odkvapkať zeleninu. Želatínu necháme podľa návodu na obale napučať v náleve zo zeleniny. Zeleninu spoločne s  vajcami a cibuľou nakrájame na veľmi malé kúsky. Zmiešame s tatárskou omáčkou, osolíme a ochutíme čiernym korením. Pridáme napučanú želatínu a dochutíme octom.

2. Tekutú zmes nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme v chladničke minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc, stuhnúť.

3. Stuhnutú tlačenku vyklopíme, stiahneme fóliu a krájame. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.

Mohlo by vás zaujímať

vaječná tlačenka

Veľkonočná vaječná tlačenka

20 minútVeľkonočná vaječná tlačenka – suroviny: Na zmes: 1 sterilizovaná zelenina v sladkokyslom náleve (napr. Moravanka hmotnost 330 g), 3 zarovnané PL Želatíny v prášku alebo… Čítaj ďaľej

TIP: Na prípravu vaječnej tlačenky môžeme použiť vajíčka z veľkonočnej výslužky.

Čas prípravy: asi 20 minút

Celkový čas prípravy: asi 3 hodiny, najlepšie cez noc

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia20013 kJ / 4780 kcal2106 kJ / 503 kcal
Tuky131,47 g13,84 g
Sacharidy30,61 g3,22 g
Bielkoviny52,91 g5,57 g

www.oetker.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach