Zemiakový šalát s červenou repou

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Stále obľúbenejšia červená repa si našla cestu aj na vianočný stôl. Ak hľadáte netradičnú alebo zdravšiu alternatívu k zemiakovému šalátu, potom je náš recept tá správna voľba. Majonézu sme použili minimálne a doplnili sme šalát olivovým olejom. Zemiakový šalát s červenou repou si môžete pripraviť nielen ako prílohu ale je vhodný aj ako alternatíva samostatného zeleninového jedla.

Suroviny na zemiakový šalát s červenou repou:

400 g červenej repy, 1 ks strúčik cesnaku 1 ks cibule, 2 lyžice majonézy, soľ podľa chuti, 400 g zemiaky, čerstvý, prípadne sušený kôpor (cca 1 lyžica), 2 lyžice olej olivový, 1 lyžice ocotu, korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky a repu umyte a uvarte domäkka v šupke. Nechajte vychladnúť, pokojne do druhého dňa. Až potom starostlivo olúpte a nakrájajte na kocky. Cibuľu nakrájajte na prúžky. V miske vyšľahajte majonézu s olejom, prelisovaným cesnakom a nasekaným kôprom. Najprv pridajte nakrájané zemiaky a cibuľu a dobre zamiešajte. Repu pridajte až nakoniec. Osoľte, okoreňte a podľa potreby dochuťte octom. Šalát môžete podávať hneď, najlepšie je ale druhý deň, až sa poriadne rozležia všetky chute.

Mohlo by vás zaujímať

Zemiakový šalát s balkánskym syrom a reďkovkami

30 minútSuroviny na zemiakový šalát s balkánskym syrom a reďkovkami ( rozpočet na 4 porcie ) : 600 g uvarených šalátových zemiakov, soľ, čerstvo drvené korenie,… Čítaj ďaľej

Tip:

Zemiakový šalát s červenou repou sa hodí ako príloha k mäsu alebo ako samostatná zeleninová večera plná vitamínov.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach