Zemiaky s rukolovo-mangoldovým pestom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na Zemiaky s rukolovo-mangoldovým pestom:

zemiaky,  50 g rukoly,  70 g mangoldu,  6 – 7 PL olivového oleja, 50 g kešu orechov, 50 g parmezáu, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ,  korenie čierne mleté

Postup:

Rukolu a mangold umyjeme a osušíme. Mangold nakrájame na pásiky. Pripravíme si zvyšné suroviny. Na panvici rozohrejeme 2 PL olivového oleja, pridáme magold. Necháme na miernom ohni za stáleho miešania cca 3 min.  Do mixéra dáme pripravený mangold a všetky suroviny okrem oleja. Rozmixujeme. Olej pridáme podľa potreby. Pesto ochutíme soľou, čiernym korením a odložíme bokom. Celé umyté zemiaky popicháme vidličkou a pečieme v rúre cca 50 minút (podľa veľkosti).

Mohlo by vás zaujímať

Zemiaky s tuniakom a červenou paprikou

60 minútSuroviny na zemiaky s tuniakom a červenou paprikou: 4 čerstvé upečené zemiaky, 200 g konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, 200 g paradajkové pyré, 150 g… Čítaj ďaľej

Keď sú upečené, pripravíme ich na plnenie. Vrchnú štvrtinu zrežeme. Vyberieme vnútro. Pripravené zemiakové lodičky. Vnútro zemiakov zmiešame s pripraveným pestom. Ak je potrebné, dochutíme. Lodičky naplníme pripravenou hmotou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 10 minút. Podávame s čerstvou zeleninou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach