Suroviny na Zemiaky s rukolovo-mangoldovým pestom:
zemiaky, 50 g rukoly, 70 g mangoldu, 6 – 7 PL olivového oleja, 50 g kešu orechov, 50 g parmezáu, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie čierne mleté
Postup:
Rukolu a mangold umyjeme a osušíme. Mangold nakrájame na pásiky. Pripravíme si zvyšné suroviny. Na panvici rozohrejeme 2 PL olivového oleja, pridáme magold. Necháme na miernom ohni za stáleho miešania cca 3 min. Do mixéra dáme pripravený mangold a všetky suroviny okrem oleja. Rozmixujeme. Olej pridáme podľa potreby. Pesto ochutíme soľou, čiernym korením a odložíme bokom. Celé umyté zemiaky popicháme vidličkou a pečieme v rúre cca 50 minút (podľa veľkosti).
Mohlo by vás zaujímať
Keď sú upečené, pripravíme ich na plnenie. Vrchnú štvrtinu zrežeme. Vyberieme vnútro. Pripravené zemiakové lodičky. Vnútro zemiakov zmiešame s pripraveným pestom. Ak je potrebné, dochutíme. Lodičky naplníme pripravenou hmotou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 10 minút. Podávame s čerstvou zeleninou.