Kačacie prsia s rozmarínom a paradajkou

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na kačacie prsia s rozmarínom a paradajkou:

2 kačacie prsia s kožou, 4 vetvičky rozmarínu, 6 polievkových lyžíc slnečnicového oleja, cherry paradajky

Postup:

Do oleja nastriháme väčšie kúsky rozmarínu. Premiešame. Umyté prsia položíme na tanier. Kožu panadkrajujeme a potrieme olejom. Prikyjeme druhým tanierom a necháme ležať asi hodinu. V panvici na tom istom oleji prudko opečieme z oboch strán. Vyberieme na papierom na pečenie vyložený pekáč a položíme kožkou hore. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 40 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Kačka na rozmaríne

60 minútKačka na rozmaríne je chutné jedlo, ktoré sme si u nás doma obľúbili. Kačka na rozmaríne – suroviny: 2 kačacie prsia s kosťou a kožou, medzi prsty… Čítaj ďaľej

Podávame s tmavým chlebom a čerstvou paradajkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach