Kačacie prsia na medovej omáčke

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na kačacie prsia na medovej omáčke:

500 g kačacie prsia s kožou, štipka soli, štipka korenia (mleté biele), olej na opekanie kačacích pŕs

Medová omáčka s balzamikovým octom: 300 g včelí med, 100 g pomarančového džúsu 100%, 40 g citrónovej šťavy (1 citrón), 100 g balzamikového octu, 100 g čerstvého pomaranča, 50 g hnedej zásmažky Knorr, 80 g masla na zjemnenie, 150 g hovädzieho bujónu, 300 h bieleho hrozna

Postup:

Kačacie prsia pred opekaním kožu popicháme, osolíme, okoreníme, opekáme s kožou zospodu, ktorá nám pustí dostatok masti. Mäso častejšie otáčame. Opečenú kožu odkrojíme, nakrájame na tenké rezance a zvlášť opečieme do chrumkava. Ostatné mäso ešte chvíľu opekáme, zabalíme do alobalu a odložíme na teplé miesto.

Mohlo by vás zaujímať

Marinované kačacie prsia

45 minútSuroviny na marinované kačacie prsia (rozpočet na 4 porcie): 2 kačacie prsia, 1 strúčik cesnaku, 4 lyžičky citrónovej šťavy, 4 lyžičky olivového oleja, 3 lyžičky… Čítaj ďaľej

Medová omáčka s balzamikovým octom

Do kastrólika si dáme med, pomarančový džús, citrónovú šťavu a umytú kôru s citróna, balzamikový ocot, umytý rozkrojený pomaranč, necháme spolu variť  zahustíme hnedou zásmažkou, ktorú rozmiešame s hovädzím bujónom. Dobre prevaríme a zjemníme maslom a scedíme. Pred podávaním pridáme do omáčky polovice zeleného hrozna, z ktorých vyberieme zrniečka. Na tanier si dáme omáčku s hroznom, poukladáme na plátky pokrájané kačacie prsia a posypeme opečenou kožou z kačacích pŕs.

Zdroj: Pochúťky a misy z hydiny

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach