Kačka na rozmaríne

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Kačka na rozmaríne je chutné jedlo, ktoré sme si u nás doma obľúbili.

Kačka na rozmaríne – suroviny:

2 kačacie prsia s kosťou a kožou, medzi prsty soli, medzi prsty mletého čierneho korenia, 3 tri vetvičky rozmarínu, 4 väčšie zemiaky, 1 červená paprika

Postup:

Kačacie prsia osolíme a okoreníme z tej strany, kde nie je kožka. Položíme ich kožou do misy z jenskeho skla a prikryjeme. Vložíme do rúry pri 180°C asi na 4 – 5 minút. Vyškvarí sa nám masť z mäsa. Odokryjeme. Mäso v pekáči obsypeme na kocky nakrájanými zemiakami, rozmarínom natrhaným na menšie kúsky a na štvorčeky nakrájanou paprikou.

Mohlo by vás zaujímať

Kačacie stehno

Kačacie stehno so šošovicovou omáčkou

90 minútSuroviny na Kačacie stehno so šošovicovou omáčkou: 4 ks kačacích stehienok, soľ Karlovarská knedľa: 4 vajíčka, soľ korenie, 4 rožky, 4 ks šampiňónov, 20 g… Čítaj ďaľej

Prikryjeme a necháme zapekať asi 15 minút. Potom podlejeme 1 dl vody a pečieme ešte asi 20 minút už odokryté. Kačka na rozmaríne je hotová. K tomuto pokrmu sa hodí červené suché víno.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach