60 minút
Kačka na rozmaríne je chutné jedlo, ktoré sme si u nás doma obľúbili.
Kačka na rozmaríne – suroviny:
2 kačacie prsia s kosťou a kožou, medzi prsty soli, medzi prsty mletého čierneho korenia, 3 tri vetvičky rozmarínu, 4 väčšie zemiaky, 1 červená paprika
Postup:
Kačacie prsia osolíme a okoreníme z tej strany, kde nie je kožka. Položíme ich kožou do misy z jenskeho skla a prikryjeme. Vložíme do rúry pri 180°C asi na 4 – 5 minút. Vyškvarí sa nám masť z mäsa. Odokryjeme. Mäso v pekáči obsypeme na kocky nakrájanými zemiakami, rozmarínom natrhaným na menšie kúsky a na štvorčeky nakrájanou paprikou.
Mohlo by vás zaujímať
Prikryjeme a necháme zapekať asi 15 minút. Potom podlejeme 1 dl vody a pečieme ešte asi 20 minút už odokryté. Kačka na rozmaríne je hotová. K tomuto pokrmu sa hodí červené suché víno.