Kuracie špízy s omáčkou z kiwi

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na kuracie špízy s omáčkou z kiwi:

4 kuracie rezne (po 150 g), 2 papričky chilli, 2 strúčky cesnaku, 1/2 lyžičky mletého zázvoru, 100 ml omáč­ky teryiaki, 150 g dlhozrnnej ryže, soľ, 1 cibuľa, 4 kiwi, 3 lyžice ovocného octu, 2 lyžice medu, 2 lyžice posekanej bazalky

Postup:

Mäso omyjeme, osušíme a nakrájame na hranolky. Papričky chilli očistíme a najemno posekáme. Cesnak olúpeme a 1 strúčik prelisujeme k chilli. Oboje potom zmiešame so zázvorom a omáčkou teryiaki. V zmesi marinujeme za studena mäso asi 60 min. Ryžu uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Cibuľu olúpeme a najemno posekáme. Kiwi olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Oboje zmiešame s octom, medom a bazalkou. Prilisujeme cesnak a omáčku posolíme. Mäso napicháme na drevené špízy a opekáme zo všetkých strán 5 minút na grile alebo na panvici. Podávame s ryžou a omáčkou z kiwi. Môžeme ozdobiť bazalkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach