Kuracie Tikka

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Kuracie Tikka je populárne jedlo pochádzajúce z Indie. Ide o jednoduchý recept, ktorý si svojou chuťou a jednoduchosťou získal priazeň po celom svete a naša kuchyňa nie je žiadnou výnimkou.

Suroviny na Kuracie Tikka:

kuracie prsia, červené chilli, soľ, kukuričná múka, vajce, zázvorovo-cesnaková pasta, garam masala, hladká múka, citrón, olej, kyslá smotana, čerstvá červená chilli pasta, rasca, celé sušené chilli, kari lístky, horčičné semienka, čerstvý strúhaný kokos

Postup:

Nakrájajte kura na kocky a vložte do marinády, ktorú si pripravíme zo zázvoru, cesnaku, chilli pasty, vajíčka, kukuričnej múky, trošky hladkej múky, soli a z citrónovej šťavy. Rozohrejte olej, vložte doň kura a osmažte ho dozlatista. Do misky vlejte kyslú smotanu, primiešajte zázvorovo-cesnakovú pastu, červené chilli, soľ, garam masalu, trošku hladkej múky.

Mohlo by vás zaujímať

Kuracia Tikka Masala

Tikka Masala z kuraťa

15 minútSuroviny na tikka masala: 1 hrnček jogurtu, 1 lyžica citrónovej šťavy, 4 lyžičky mletej rímskej rasce, 1 lyžička mletej škorice, 2 lyžičky kajenského korenia, 2… Čítaj ďaľej

Na inej panvici na oleji opražte rascové semienka,  horčičné semienka, celé sušené chilli, kari lístky. Hneď ako korenie začne praskať, pridajte smotanovú zmes spolu s kuraťom a varte dokiaľ kura neabsorbuje smotanovú zmes. Nakoniec na Kuracie Tikka pridajte strúhaný kokos, premiešajte.

Mohlo by vás zaujímať

Kuracie prsia s marhuľovým čatní a opekanými zemiakmi

Kuracie prsia s marhuľovým čatní a opekanými zemiakmi

Suroviny na kuracie prsia s marhuľovým čatní a opekanými zemiakmi: 800 g kuracích pŕs500 g marhúľ1 cibuľaolivový olej5 guľôčok celého čierneho korenia3 guľôčky celého nového … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach