Letný burger

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na letný burger:

360 g predného hovädzieho, soľ, korenie, 4 plátky syru cheddar, 2 polievkové lyžice ostrej horčice, 2 vajcia, 2 stredne veľké cibule, trochu masla, 40 g medu, 2 polievkové lyžice tatárskej omáčky, 4 listy hlávkového šalátu, 2x pečivo na burger, 4 paradajky, plechovka krájaných paradajok, 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku, cibuľa, červená chilli paprička, limetka, cukor

Letný burger

Postup:

Mäso pomeľte na stroji, dajte ho do misy, pridajte horčicu a korenie. Z pripravenej mäsovej zmesi vytvarujte 2 pekné burgre, ktoré budú o trošku väčšie jako burgrové žemle. Po chvíľke ich opečte na grile alebo panvici z každej strany zhruba 6 – 8 minút. Upečené burgre posoľte a nechajte odpočinúť. Cibuľu nakrájate na kolieska, osmažte na panvici s kúsom masla a soľou. Keď cibuľka zosklovatie, pridajte med a opečte do zlata. Vezmite si hlbšiu panvicu, v ktorej zmiešate plechovku paradajok, nakrájané paradajky, najemno nakrájanú chilli papričku, paradajkový pretlak, nasekanú cibuľu, soľ a korenie.

Mohlo by vás zaujímať

Tofu burger

20 minútSuroviny na Tofu burger na 1 porciu: 100 g tofu, lyžička sekaného tymiánu, soľ, korenie, 1 lyžica oleja, 1 veľká celozrnná žemla, 1 lyžica tatárskej… Čítaj ďaľej

Zmes privedťe do varu a varte, kým nezhustne. Dochuťte troškou cukru a limetkovej šťavy. Medzitým si pripravte z vajec volské oká a opečte rozkrojené žemle z vnútornej strany. Vezmite spodnú časť žemle, pomažte ju tatárskou omáčkou, pridajte plátok hlávkového šalátu, lyžicu tatárskej omáčky, upečený burger, pripravenú chilli omáčku, dozlata upečenú cibuľku a navrch položte volské oko. Nakoniec prikryte vrchnou časťou žemle pomazanej s tatárskou omáčkou. Podávajte s veľkou porciou domácich hranoliek.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach