25 minút
Suroviny na letný šalát s tofu (rozpočet na 2 porcie):
320 g Lunter údeného tofu
1 balenie čerstvej rukoly
2 hrste jahôd
2 broskyne
soľ
4 ČL citrónovej šťavy
olivový olej
Postup:
Rozohrejeme si gril, grilovaciu panvicu alebo toastovač, podľa toho, čo máme k dispozícii. Broskyňu nakrájame na plátky, tofu prekrojíme na polovice.
Na rozohriaty gril, grilovaciu panvicu alebo toastovač položíme plátky broskyne, tofu a grilujeme.
Medzitým rukolu opláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať a dáme do hlbokej misky.
Umyté jahody nakrájame a pridáme k rukole. Šalát ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou a soľou podľa chuti.
Keď grilované broskyne zmäknú a tofu získa hnedú kôrku, vyberieme ich z grilu a servírujeme na šaláte.
Recepty a foto: Lunter