Maslová krkovička

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Maslová krkovička – suroviny:

2 plátky krkovičky, soľ, korenie

Marináda: 100 g masla, 3 dl čierneho piva, majoránka (najlepšie čerstvá), 1 KL drvenej rasce, kúsok nastrúhaného zázvoru (KL sušeného zázvoru)

Postup:

Plátky mäsa naklepeme, osolíme  a okoreníme. Maslo rozpustíme, pridáme pivo, korenie, nasekaný zázvor  a majoránku. Do tejto marinády vložíme plátky mäsa a necháme cez noc marinovať v chladničke. Druhý deň upečieme pri teplote 200°C do zlata. Počas pečenia podlievame výpekom, ktorý nakoniec zahustíme múkou.

Mohlo by vás zaujímať

Dusené pečené mäso na portskom víne

50 minútEnergia: 491 kcal.Suroviny na dusené pečené mäso na portskom víne: 800 g stredného pliecka, 2 lyžice oleja, 1 lyžica soli, 1 cibuľa, 1 bobkový list, 3… Čítaj ďaľej

Berta Burešová

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach