Dusené pečené mäso na portskom víne

Doba prípravy 50 minútEnergia: 491 kcal.Náročnosť

Suroviny na dusené pečené mäso na portskom víne:

800 g stredného pliecka, 2 lyžice oleja, 1 lyžica soli, 1 cibuľa, 1 bobkový list, 3 sardelky, 1/8 l portského vína, 6 zrniečok čierneho korenia, 1 lyžička octu, 1 lyžička cukru, 1/2 l mäsového vývaru, 2 lyžice hladkej múky, 1/8 l kyslej smotany

pečené mäso na portskom víne

Postup:

Mäso na rozpálenom oleji prudko opečieme. Osolíme, podlejeme portským vínom, prikryjeme a pomaly dusíme. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a pridáme k mäsu. Rovnako aj sardelky, rozdrvené korenie, ochutíme octom, cukrom a dolejeme vývarom do výšky 1-2 cm.

Mohlo by vás zaujímať

Pečené bravčové mäso na zázvorovo-kávových jablkách

60 minútSuroviny na pečené bravčové mäso na zázvorovo-kávových jablkách: 1 kg bravčové karé, 0,2 kg slanina, 0,6 kg jablká, 0,05 kg zázvor, 0,2 maslo, 3 šálky… Čítaj ďaľej

Mäso počas dusenia občas otočíme. Keď je mäkké, vyberieme ho, preložíme na predhriaty podnos a prikryjeme. K výpeku dolejeme zvyšok vývaru, zahustíme múkou a zjemníme smotanou. Omáčku krátko povaríme, precedíme a dochutíme. Pečené mäso na portskom víne je hotové

1 porcia: 2066 kJ / 491 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach