Suroviny na dusené pečené mäso na portskom víne:
800 g stredného pliecka, 2 lyžice oleja, 1 lyžica soli, 1 cibuľa, 1 bobkový list, 3 sardelky, 1/8 l portského vína, 6 zrniečok čierneho korenia, 1 lyžička octu, 1 lyžička cukru, 1/2 l mäsového vývaru, 2 lyžice hladkej múky, 1/8 l kyslej smotany
Postup:
Mäso na rozpálenom oleji prudko opečieme. Osolíme, podlejeme portským vínom, prikryjeme a pomaly dusíme. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a pridáme k mäsu. Rovnako aj sardelky, rozdrvené korenie, ochutíme octom, cukrom a dolejeme vývarom do výšky 1-2 cm.
Mohlo by vás zaujímať
Mäso počas dusenia občas otočíme. Keď je mäkké, vyberieme ho, preložíme na predhriaty podnos a prikryjeme. K výpeku dolejeme zvyšok vývaru, zahustíme múkou a zjemníme smotanou. Omáčku krátko povaríme, precedíme a dochutíme. Pečené mäso na portskom víne je hotové
1 porcia: 2066 kJ / 491 kcal