Suroviny:
600 g bravčového filé, 150 g údeného bôčika alebo slaniny, 3 cibule, 1 červená a 1 zelená paprika, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 5 lyžíc oleja, soľ
Na omáčku: 50 g majonézy, 3 lyžice kečupu, 2 lyžice mletej sladkej papriky, 2 kvapky omáčky tabasco, 2 lyžičky koňaku, soľ, mleté čierne korenie, cukor
Postup:
Mäso nakrájame na 2 až 3 cm veľké kocky, slaninu na centimetrové plátky. Očistenú cibuľu nakrájame na polcentimetrové plátky. Papriku rozkrojíme na štvrťky, odstránime jederníky, umyjeme ju a nakrájame na trojcentimetrové kúsky. Mäso a zeleninu dôkladne premiešame s mletým čiernym korením a olejom. Všetky prísady na omáčku dáme do misky, dobre premiešame, dochutíme soľou, čiernym korením a cukrom. Mäso a zeleninu necháme krátko odkvapkať. Napicháme na ražeň a grilujeme. Ražeň často otáčame a kúsky mäsa potierame olejom. Hotové posolíme.