Nachos

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Pri zrode tohto pokrmu stál v roku 1943 Ignacio „Nacho“ Anaya  z Piedras Negras v Mexiku. 21. októbra prišlo do reštaurácie, v ktorej Ignacio pracoval, niekoľko manželiek amerických vojakov a on pre nich musel narýchlo pripraviť niečo chutné. V kuchyni toho ale veľa nenašiel, pretože predchádzajúci deň bolo zatvorené a zásoby sa mali ešte len doplniť. Rozkrájal teda tortilly na trojuholníčky, posypal ich čedarom, narýchlo ohrial a doplnil papričky jalapeños. Neskôr založil vlastnú reštauráciu, kde bolo nachos ako hlavná špecialita. Trojuholníkové čipsy z tortill sa stali veľmi populárne a postupne prenikli aj do iných krajín. Môžu sa podávať aj s rôznymi omáčkami, salsou a ďalšími ingredienciami – mäsom, olivami, fazuľou, paradajkami a pod.

Suroviny na Nacho:

tortilla chipsy, 2 plechovky fazule, 100 g tvrdého syra, 4 paradajky, jarná cibuľka, 3 cibule, soľ a čierne korenie

Postup:

Nakrájajte cibuľu na malé kocky a dajte do panvice s olejom – smažte asi 5 minút. Pridajte fazule a rozlisujte ich vidličkou. Pridajte soľ a čierne korenie. Kým sa fazule varia, nasekajte jarnú cibuľku a paradajky na malé kocky. Osoľte. Nastrúhajte syr.

Mohlo by vás zaujímať

Základné kukuričné ​​tortilly

25 minútSuroviny na základné kukuričné ​​tortilly ( rozpočet na 8 – 20 tortíl, záleží na veľkosti): 2 hrnčeky kukuričnej múky, 1 ½ hrnčeka teplej vody, 1… Čítaj ďaľej

Dajte chipsy na tanier a pridajte lisované fazule. Posypte syrom a dajte zapiecť do truby, kým sa syr nerozpustí. Potom pridajte paradajky a jarnú cibuľku a servírujte.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach