Orechové štvorčeky

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Orechové štvorčeky sú chutným pečivom, ktoré je vhodné nie len na Vianoce ale poteší po celý rok.

Suroviny na Orechové štvorčeky:

Cesto: 200 g hladkej múky, 100 g tuku na pečenie, 100 g hnedého cukru, 2 žĺtky

Náplň: 100 g mletých orechov, 150 g práškového cukru, 2 bielky, citrónová kôra z 1 citróna, trošku škorice, hrsť celých vylúpaných orechov na ozdobu

Orechové štvorčeky

Postup:

Najprv si pripravíme náplň. Z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého postupne zašľahávame Korunný cukor práškový, mleté orechy, citrónovú kôru a škoricu. Necháme na chvíľu v chlade. Múku, tuk, Korunný cukor hnedý a žĺtky spracujeme na cesto, z ktorého vyvaľkáme placku. Na ňu natrieme pripravenú snehovú náplň a pomocou radielka krájame na štvorčeky alebo obdĺžničky. Každý kúsok ozdobíme kúskom orecha. Orechové štvorčeky pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov C, kým pečivo zružovie.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach