Marhuľový džem s chilli

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na Marhuľový džem s chilli:

1000 g vykôstkovaných marhúľ, 500 g želírovacieho cukru 2:1, 1 vanilkový cukor, podľa chuti chilli papričky

Postup:

Umyté a vykôstkované marhule odvážime,  pokrájame na drobné kúsky, prípadne ich rozmixujeme ponorným mixérom a dáme do väčšieho hrnca. Pridáme želírovací cukor a veľmi dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme minimálne 5 minúty. Pridáme vanilkový cukor a chilli papričky. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve prevareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej.  Ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame). Marhuľový džem s chilli je hotový!

Mohlo by vás zaujímať

Džem z marhúľ a cukety

45 minútSuroviny na Džem z marhúľ a cukety: 500 g jabĺk, 300 g marhúľ alebo broskýň, 200 g mladej cukety (malé), 1/2 kg cukor želírovací 2:1… Čítaj ďaľej
Marhuľový džem s chilli

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach