Pizza alla Lucia

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na Pizza alla Lucia:

Na cesto: 800 g polohrubej múky, 200 g múky semolina, 7 g sušeného droždia, 650 ml vlažnej vody, trstinový cukor, soľ, čerstvé oregano

Na paradajkovú drť: 400 g nasekaných konzervovaných paradajok, 1 strúčik cesnaku, 1 ČL bieleho vínneho octu, soľ, korenie, cukor, olej

Na povrch: 12 plátkov salámy, 150 g syra Fontina – tvrdý syr, 10 lístkov čerstvej bazalky, citrónová šťava

pizza alla Lucia

Postup:

Cesto: Vlažnú vodu nalejeme do veľkej misy a použijeme vidličku na miešanie sušeného droždia, pridáme cukor a soľ. Pridáme múku, sypeme ju po troške, kým nevytvoríme cesto. Ak chceme použiť hladké pružné cesto, tak pridáme ešte viac múky. Cesto si položíme na pracovnú dosku, ktorú si pomúčime a cesto vypracujeme rukami. Ak sme spokojní s konzistenciou, cesto vložíme do misky a necháme na teplom mieste vykysnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Pitta Pizza

20 minútEnergia: 137 kcal.Suroviny na Pitta Pizza ( rozpočet na 4 porcie): 1/2 šálky nadrobno pokrájanej opečenej červenej papriky, 1/4 lyžičky rozdrvených feniklových semienok alebo pomrveného sušeného… Čítaj ďaľej

Na paradajkovú drť: Paradajky rozmixujeme so strúčikom cesnaku, pridáme vínny ocot, trošku oleja, soľ, korenie, cukor. Nakysnuté cesto vypracujeme v tvare kruhu, premiestnime na plech a potrieme pripravenou paradajkovou drťou. Následne naň poukladáme plátky syra Fontina, plátky salámy Sibír, pár lístkov bazalky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Predhrejeme si teplovzdušnú rúru a pečieme pri 200 stupňoch Celzia.

Pečieme 20 minút, podávame bledšiu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach