Púpavový med

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

400 g púpavových kvetov, 2 chemicky neošetrené pomaranče, 2 chemicky neošetrené citróny, 1,5 l vody, 1 kg Korunného želírovacieho cukru 2:1

Púpavový medPostup:

Púpavové kvety umyjeme a necháme osušiť na slnku. Citrusové ovocie umyjeme, očistíme a pokrájíme na kúsky. Do hrnca pridáme vodu, púpavové kvety a citrusové ovocie. Všetko spolu varíme asi 1 hodinu. Potom celú zmes precedíme cez sítko a kúsky ovocia dobre vytlačíme. Do takto získaného sirupu pridáme želírovací cukor a varíme ďaľších 10 minút. Pripravenú marmeládu nalejeme ihneď do pohárikov a uzatvorte. Nechajte vychladnúť.

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.