Vidiecke bagety s olivami

Náročnosť

Vidiecke bagety s olivami – suroviny:

350 g hladká múka špeciál, 200 g celozrnná múka hladká, 425 ml voda vlažná, 1 PL olej olivový, 7 g droždie sušené, 1 KL soľ, 20 ks olivy zelené

Postup:

Príprava bagiet začína deň vopred. Oba druhy múk odvážime a nasypeme do misy, prilejeme vodu a vymiesime cesto (15-20 minút). Cesto preložíme do misy a prilejeme 1 PL olivového oleja. Misu prikryjeme fóliou a vložíme do chladničky. Po niekoľkých hodinách cesto vyberieme z chladničky a rukou trochu povyťahujeme a premiešame a vrátime naspäť do chladničky. Ráno cesto vyberieme a opäť povyťahujeme rukou.

Mohlo by vás zaujímať

Tmavé žemličky s grilovanými kuracími prsiami

Tmavé žemličky s grilovanými kuracími prsiami

Suroviny na tmavé žemličky s grilovanými kuracími prsiami, paradajkovou salsou a parmezánom: 1 balenie tmavých žemličiek300 g kuracích pŕstymian2 rajčiny1 strúčik cesnakupetržlenová vňať½ červenej cibuleparmezánextra panenský … Čítaj ďaľej

Necháme ho chvíľu pri izbovej teplote, prisypeme sušené droždie, soľ a opäť  cesto dobre vymiesime. Prisypeme na kolieska nakrájané olivy a ešte premiešame. Cesto preložíme do misy, prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť 1 – 1,5 hod. Po vykysnutí ho preklopíme na dosku s dostatočným množstvom múky. Cesto má redšiu konzistenciu ale netreba sa toho báť. Posypeme ho múkou a rozrežeme na tri časti. Každú časť ponaťahujeme do tvaru bagety a vyvaľkáme v múke. Z papiera na pečenie odstrihneme tri kusy, každý o hrúbke cca 20cm. Uložíme ich na plech na pečenie a každú bagetu preložíme na jeden papier. Je to preto, aby bagety mohli kysnúť a piecť sa bez toho, aby sa spojili.

Mohlo by vás zaujímať

Sviatočné pivné rožky

90 minútPivné rožky právom patria na pomyselný rožkový trón. Tajomstvo tejto sviatočnej delikatesy, ktorou môžete pokojne pohostiť aj návštevu, spočíva v pive. V rožkoch ho však… Čítaj ďaľej

Necháme ich ešte asi 45 minút kysnúť na plechu. Rúru predhrejeme na 230 °C. Na spodok rúry položíme menší pekáč s horúcou vodou. Bagety pečieme približne 30 minút.

Tip:

Namiesto olív môžete použiť pór či kapiu a pridať aj slaninku.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach