Suroviny na laskonky Pavlova (vystačí na: asi 20 – 25 kusov):
Na korpus: 1 balenie Pavlova torty Dr. Oetker, 150 ml vody, 100 g strúhaného kokosu
Na krém: malinový krém (súčasť balenia), 400 – 500 ml smotany na šľahanie
Okrem toho potrebujeme: elektrický ručný šľahač, plech na pečenie, cukrárske vrecko s hladkou špičkou
Postup:
Na prípravu laskoniek v mise dôkladne vyšľaháme zmes s vodou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Do cesta krátko zašľaháme kokos. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme laskonky. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, teplotu ihneď znížime na 110 °C a sušíme.
Elektrická rúra:110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Plynová rúra: stupeň 1
Čas prípravy: asi 25 minút
Čas sušenia: asi 90 minút
Celkový čas prípravy: asi 115 minút
Rúru vypneme a laskonky necháme v uzavretej rúre vychladnúť. Na zlepenie vyšľaháme krém so smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme krémom, ktorým k sebe zlepíme vždy dve laskonky.
Krátky opis:
Pavlova torta Dr. Oetker ponúka inšpiratívne a naozaj atraktívne recepty. Krehké snehové cesto lahodne prepojené pikantným malinovým krémom v originálnom prevedení. Pridaním kokosu vykúzlite originálne a veľmi chutné laskonky.
Nutričné hodnoty na recept laskonky Pavlova:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 503 kJ / 120 kcal | 1215 kJ / 291 kcal |
Tuky | 8,6 g | 21 g |
Sacharidy | 1,4 g | 3,4 g |
Bielkoviny | 0,7 g | 1,6 g |
Zdroj: Dr.Oetker