Laskonky Pavlova

Doba prípravy 115 minútNáročnosť

Suroviny na laskonky Pavlova (vystačí na: asi 20 – 25 kusov):

Na korpus: 1 balenie Pavlova torty Dr. Oetker, 150 ml vody, 100 g strúhaného kokosu

Na krém: malinový krém (súčasť balenia), 400 – 500 ml smotany na šľahanie

Okrem toho potrebujeme: elektrický ručný šľahač, plech na pečenie, cukrárske vrecko s hladkou špičkou

laskonky Pavlova
Laskonky Pavlova

Postup:

Na prípravu laskoniek v mise dôkladne vyšľaháme zmes s vodou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Do cesta krátko zašľaháme kokos. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme laskonky. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, teplotu ihneď znížime na 110 °C a sušíme.

Elektrická rúra:110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

Plynová rúra: stupeň 1

Čas prípravy: asi 25 minút

Čas sušenia: asi 90 minút

Celkový čas prípravy: asi 115 minút

Rúru vypneme a laskonky necháme v uzavretej rúre vychladnúť. Na zlepenie vyšľaháme krém so smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme krémom, ktorým k sebe zlepíme vždy dve laskonky.

Krátky opis:

Pavlova torta Dr. Oetker ponúka inšpiratívne a naozaj atraktívne recepty. Krehké snehové cesto lahodne prepojené pikantným malinovým krémom v originálnom prevedení. Pridaním kokosu vykúzlite originálne a veľmi chutné laskonky.

Nutričné hodnoty na recept laskonky Pavlova:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia503 kJ / 120 kcal1215 kJ / 291 kcal
Tuky8,6 g21 g
Sacharidy1,4 g3,4 g
Bielkoviny0,7 g1,6 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach