Kvetinová Pavlova

Doba prípravy 140 minútNáročnosť

Čo je Pavlova? Ľahký snehový múčnik so šľahačkou a ovocím, pripravuje sa z bielkov, cukru, škrobu a octu. Múčnik je pomenovaný po ruskej primabaleríne Anne Pavlovej.

Suroviny:

Na bezé: 4 bielky, 220 g práškového cukru, 2 PL octu, 2 KL Solamylu jemného kukuričného škrobu, Farba gélová potravinárska červená, Farba gélová potravinárska žltá

Na ozdobenie: 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Smeta-fixu, 250 g ovocia (maliny, čučoriedky, jahody, černice)

Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač, 2 cukrárske vrecká so zrezanou trubičkou

Kvetinová Pavlova

Postup:

Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor, ocot, Solamyl a krátko zašľaháme. Hmotu rozdelíme na polovice a každú zafarbíme. Jednu polovicu zafarbíme červenou farbou a druhú žltou farbou. Cukrárske vrecká naplníme a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujeme kvietky. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Elektrická rúra: 140 °C
Teplovzdušná rúra: 120 °C
Plynová rúra: stupeň 1
Doba sušenia: asi 20 minút (1 plech)

Potom znížime teplotu a sušíme ďalej.

Elektrická rúra: 70 °C
Teplovzdušná rúra: 50 °C
Plynová rúra: stupeň 1
Doba sušenia: asi 40 minút (1 plech)

Kvietky necháme vychladnúť.

Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Naplníme cukrárske vrecko, nanesieme na kvietky a prikrášlime ovocím.

Doba prípravy: asi 40 minút
Doba sušenia: asi 20 + 40 minút (1 plech)
Vystačí na: asi 15 kusov

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach