Metro rezy

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na Metro rezy:

Na cesto: 3 bielky, 3 žĺtky, 250 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 250 ml smotany na šľahanie, 500 g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva

Na krém: 200 g zmäknutého masla, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 3 PL rumu

Na ozdobenie: 2 balíčky Fondánu, 2 balíčky Polevy tmavej Dr.Oetker

Ešte potrebujeme: plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom na najvyššom stupni do peny a krátko zašľaháme smotanu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a striedavo so snehom vareškou vmiešame do peny. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Korpus necháme vychladnúť. Na prípravu krému vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne zašľahávame rum.

Mohlo by vás zaujímať

Mrkvové cupcaky s trstinovým cukrom

Mrkvové cupcaky s trstinovým cukrom

60 minútSuroviny na mrkvové cupcaky s trstinovým cukrom ( rozpočet na 10 – 12 cupcakov ): 100 g masla, 100 g trstinového cukru, 90 g kryštálového… Čítaj ďaľej

Korpus nakrájame na 40 kusov (asi 7 x 4 cm). Fondán pomocou valčeka vyvaľkáme na tenký plát s hrúbkou asi 2 mm. Nožom plát nakrájame na pruhy široké 6 cm. Každý kus korpusu pomocou noža potrieme krémom po všetkých štyroch dlhších stranách a obalíme fondánovým plátom. Zvyšok plátu odkrojíme a spoje zľahka pritlačíme k sebe. Zvyšný fondán znovu spojíme a opäť vyvaľkáme. Polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli a konce rezov postupne namáčame po oboch stranách do polevy. Naukladáme na papier na pečenie a vložíme do chladničky stuhnúť.

  • Elektrická rúra: 170 °C
  • Teplovzdušná rúra: 150 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 30 minút

Tipy:

Ak sa fondán pri vaľkaní lepí, zľahka ho podsypávame práškovým cukrom alebo škrobom.  Krém môžeme nahradiť Krémovou náplňou vanilkovou Dr.Oetker pripravenou podľa návodu na obale s maslom

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach