Suroviny na mrkvové cupcaky s trstinovým cukrom ( rozpočet na 10 – 12 cupcakov ):
100 g masla, 100 g trstinového cukru, 90 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, 120 g hladkej múky, ¼ prášku do pečiva, 120 g nastrúhanej mrkvy, ½ ČL mletej škorice, 70 g vlašských orechov
Na ozdobu: 250 g krémového syru typu philadeplhia, 120 g masla izbovej teploty, 125 g práškového cukru, 1 mrkva, 50 g vlašských orieškov
Rúru rozohrejeme na 175 stupňov. Maslo roztopíme a necháme mierne vychladnúť.
Postup:
Vajcia rozmixujeme s vanilkovým, trstinovým aj kryštálovým cukrom do peny a pridáme vychladnuté maslo. Premiešame a postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, mrkvu a nasekané vlašské orechy a nakoniec aj škoricu.
Cesto rozdelíme do jednotlivých cupcakových košíčkov a košíčky naplníme do cca troch štvrtín.
Cupcaky pečieme približne 30 – 40 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Medzi tým ako sa pečú cupcaky pripravíme si krém na ich ozdobu. Krémový syr vyšľaháme do hladka. Potom pridáme maslo a opäť šľaháme a nakoniec pridáme aj cukor. Vyšľahaný krém odložíme do chladničky a necháme chvíľu stuhnúť.
Cupcaky po upečení necháme vychladnúť. Potom pomocou noža nanesieme krém, ktorý vytvarujeme do špica, prípadne použijeme aj cukrárenské vrecko. Boky cupcaku obalíme v nasekaných orieškov a vrch ozdobíme čerstvo nastrúhanou mrkvou.