Štrúdľa s vanilkovou omáčkou

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Štrúdľa s vanilkovou omáčkou – suroviny:

600 g lístkového cesta, 120 g kryštálového cukru, 1 g škorice, 50 g vlašských orechov, 1 kg jabĺk, 2 vajcia, 20 g strúhanky, 100 g hladkej múky, 80 g hrozienok, 30 g vanilkového cukru, 50 ml rumu, 100 g  múčkového cukru

Vanilková omáčka: 350 ml smotany na šľahanie, vanilkový puding

Postup:

Jablká umyjeme, ošúpeme a nakrájame na plátky. Pridáme cukor, škoricu, hrozienka namočené do rumu, vanilkový cukor a posekané vlašské orechy.

Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik (používame hladkú múku na podsyp, aby sa cesto nelepilo). Takto pripravené cesto najskôr zľahka posypeme strúhankou a potom navŕšime do stredu cesta jablkovú zmes. Zabalíme. V priebehu balenia potierame okraje rozšľahaným vajcom a hornú stranu prepichneme na niekoľkých miestach vidličkou.

Mohlo by vás zaujímať

jablková štrúdľa

Grilovaná jablková štrúdľa

15 minútGrilovaná jablková štrúdľa – suroviny: lístkové cesto, jablká, hrozienka, škorica, cukor, vajíčko, vanilkový puding, mlieko, cukor Postup: Lístkové cesto rozvaľkáme, pridáme nastrúhané jablká, hrozienka, škoricu,… Čítaj ďaľej

Dáme do vyhriateho grilu Weber a a pečieme do zlatista cca 20 minút. Po upečení posypeme múčkovým cukrom. Podávame s vanilkovou omáčkou, ktorú pripravíme tak, že uvaríme vanilkový puding podľa návodu na obale a rozriedime ho smotanou na šľahanie, môžeme doplniť šľahačkou. Štrúdľa s vanilkovou omáčkou je hotová, môžeme ju podávať!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach