Tvarohový závin

Doba prípravy 120 minútNáročnosť

Suroviny na tvarohový závin:

1 dl mlieka, 2 kocky cukru, 20 g droždia, 300 g polohrubej múky, 150 g masla, 1 vajce, štipka soli

Plnka: 250 g tvarohu, 2 lyžice hrozienok namočených v rume, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 2 lyžice medu

Postup:

Do vlažného mlieka s cukrom rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť. Z múky, postrúhaného masla, vajca, soli a vykysnutého kvásku vypracujeme vláčne cesto.

Mohlo by vás zaujímať

Tvarohová štrúdľa

Tvarohová štrúdľa

30 minútSuroviny na koláč – tvarohová štrúdľa:           1 lístkové cesto, 250 g tvarohu tučného hrudkovitého, 2 až 3 balíčky vanilínového cukru, 1 balíček škoricového cukru, strúhaná… Čítaj ďaľej

Prikryjeme ho útierkou a necháme vykysnúť. Na pomúčenej doske cesto premiesime, rozvaľkáme a potrieme plnkou. Potom z oboch pozdĺžnych strán rovnomerne zavinieme do sterdu. Dáme na vymastený plech a necháme 20 minút vykysnúť. Tvarohový závin upečieme vo vyhriatej rúre.

Plnka: Tvaroh zmiešame s hrozienkami, žĺtkom, vanilínovým cukrom a medom.  

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach