120 minút
Suroviny na tvarohový závin:
1 dl mlieka, 2 kocky cukru, 20 g droždia, 300 g polohrubej múky, 150 g masla, 1 vajce, štipka soli
Plnka: 250 g tvarohu, 2 lyžice hrozienok namočených v rume, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 2 lyžice medu
Postup:
Do vlažného mlieka s cukrom rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť. Z múky, postrúhaného masla, vajca, soli a vykysnutého kvásku vypracujeme vláčne cesto.
Mohlo by vás zaujímať
Prikryjeme ho útierkou a necháme vykysnúť. Na pomúčenej doske cesto premiesime, rozvaľkáme a potrieme plnkou. Potom z oboch pozdĺžnych strán rovnomerne zavinieme do sterdu. Dáme na vymastený plech a necháme 20 minút vykysnúť. Tvarohový závin upečieme vo vyhriatej rúre.
Plnka: Tvaroh zmiešame s hrozienkami, žĺtkom, vanilínovým cukrom a medom.