Ľahká nepečená dobrota s bezgluténovým BB pudingom.
Suroviny na BB nepečený krémeš (vystačí na asi 20 kusov):
Na korpus:
- 3 balíčky bezgluténový sušienok
Na náplň:
- 800 ml mlieka
- 2 balíčky BB pudingu bezgluténového
- 5 zarovnaných PL cukru
- 3 žĺtky
- 3 bielky
- 2 balíčky Šľahačky v prášku
- 3 zarovnané PL cukru
- 300 ml mlieka
Na potrenie:
- 1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker
Ešte potrebujeme:
- alobal
- elektrický ručný šľahač
Postup:
Na prípravu korpusu rozložíme polovicu sušienok na podnos. Okolo sušienok upevníme niekoľkokrát preložený alobal o výške asi 10 cm, aby bol pevnejší.
Na prípravu náplne nalejeme do väčšieho kastrólika mlieko. Pridáme BB puding, cukor a žĺtky a za stáleho miešania privedieme k varu a asi minútu povaríme. Odstavíme a zľahka vmiešame sneh s cukrom vyšľahaný elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Náplň rovnomerne nanesieme na sušienky a uhladíme.
Mohlo by vás zaujímať
Šľahačku s mliekom vyšľaháme podľa návodu na obale a nanesieme na náplň a uhladíme. Na povrch naskladáme zvyšné sušienky a BB nepečený krémeš uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť. Potom odstránime alobal.
Na potretie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a povrch krémeša rovnomerne polejeme.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 1084 kJ / 259 kcal | 976 kJ / 233 kcal |
Tuky | 11,7 g | 10,54 g |
Sacharidy | 34,94 g | 31,48 g |
Bielkoviny | 3,34 g | 3,01 g |
Zdroj: Dr.Oetker