BB nepečený krémeš

Doba prípravy 20 minútEnergia: 259 kcal.Náročnosť

Ľahká nepečená dobrota s bezgluténovým BB pudingom.

Suroviny na BB nepečený krémeš (vystačí na asi 20 kusov):

Na korpus:

  • 3 balíčky bezgluténový sušienok

Na náplň:

  • 800 ml mlieka
  • 2 balíčky BB pudingu bezgluténového
  • 5 zarovnaných PL cukru
  • 3 žĺtky
  • 3 bielky
  • 2 balíčky Šľahačky v prášku
  • 3 zarovnané PL cukru
  • 300 ml mlieka

Na potrenie:

  • 1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

  • alobal
  • elektrický ručný šľahač
BB nepečený krémeš
www.oetker.sk

Postup:

Na prípravu korpusu rozložíme polovicu sušienok na podnos. Okolo sušienok upevníme niekoľkokrát preložený alobal o výške asi 10 cm, aby bol pevnejší.

Na prípravu náplne nalejeme do väčšieho kastrólika mlieko. Pridáme BB puding, cukor a žĺtky a za stáleho miešania privedieme k varu a asi minútu povaríme. Odstavíme a zľahka vmiešame sneh s cukrom vyšľahaný elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Náplň rovnomerne nanesieme na sušienky a uhladíme.

Mohlo by vás zaujímať

Krémeš Tatry

Krémeš Tatry

70 minútEnergia: 343 kcal.Suroviny na Krémeš Tatry: Na cesto: 250 ml vody, 80 ml oleja, štipka soli, 220 g hladkej múky, 6 vajec Krém: 300 g cukru,… Čítaj ďaľej

Šľahačku s mliekom vyšľaháme podľa návodu na obale a nanesieme na náplň a uhladíme. Na povrch naskladáme zvyšné sušienky a BB nepečený krémeš uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť. Potom odstránime alobal.

Na potretie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a povrch krémeša rovnomerne polejeme.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1084 kJ / 259 kcal976 kJ / 233 kcal
Tuky11,7 g10,54 g
Sacharidy34,94 g31,48 g
Bielkoviny3,34 g3,01 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach