Jablková torta

Doba prípravy 60 minútEnergia: 332 kcal.Náročnosť

Jablková torta – suroviny:

300 g hladkej múky, štipka soli, 100 g a 3 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vajce, 200 g masla, 750 g jabĺk, 100 g hrozienok, ½ lyžičky škorice

Postup:

Múku nasypeme na dosku, v strede vyhĺbime jamku, do nej dáme soľ, 100g cukru, vanilkový cukor a vajce. Zmäknutý tuk rozdrobíme a obložíme ním okraje múky. Spracujeme hladké cesto. Na pomúčenej doske z neho vyvaľkáme kruh, ktorý vložíme do tortovej formy tak, aby sa na okrajoch vytvoril 2 cm vysoký kraj.

Mohlo by vás zaujímať

Rýchly jablkový koláč so škoricou

Máte radi vynikajúce jablčné koláčiky, ale nemáte veľa času na ich prípravu? Toto bude pre vás ten pravý recept! Na cesto potrebujete iba zopár surovín,… Čítaj ďaľej

Dno párkrát poprepichujeme a uložíme do chladu. Ošúpané jablká rozštvrtíme, zbavíme jaderníkov a pokrájame na plátky. Hrozienka opláchneme horúcou vodou a necháme dobre odkvapkať. Cukor zmiešame so škoricou. Jablká a hrozienka rovnomerne rozdelíme na cesto, povrch posypeme škoricovým cukrom. V strede rozohriatej rúry upečieme. Jablková torta je hotová.

1 porcia: 1389kJ / 332 kcal

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach