Jablková torta – suroviny:
300 g hladkej múky, štipka soli, 100 g a 3 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vajce, 200 g masla, 750 g jabĺk, 100 g hrozienok, ½ lyžičky škorice
Postup:
Múku nasypeme na dosku, v strede vyhĺbime jamku, do nej dáme soľ, 100g cukru, vanilkový cukor a vajce. Zmäknutý tuk rozdrobíme a obložíme ním okraje múky. Spracujeme hladké cesto. Na pomúčenej doske z neho vyvaľkáme kruh, ktorý vložíme do tortovej formy tak, aby sa na okrajoch vytvoril 2 cm vysoký kraj.
Mohlo by vás zaujímať
Dno párkrát poprepichujeme a uložíme do chladu. Ošúpané jablká rozštvrtíme, zbavíme jaderníkov a pokrájame na plátky. Hrozienka opláchneme horúcou vodou a necháme dobre odkvapkať. Cukor zmiešame so škoricou. Jablká a hrozienka rovnomerne rozdelíme na cesto, povrch posypeme škoricovým cukrom. V strede rozohriatej rúry upečieme. Jablková torta je hotová.
1 porcia: 1389kJ / 332 kcal