Torta kráľa zvierat

Doba prípravy 75 minútNáročnosť

Pripravte si túto nezvyčajnú tortu – Tortu kráľa zvierat

Torta kráľa zvierat – suroviny:

Cesto: 150 g mäkkého masla alebo margarínu, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 5 žĺtkov, 100 g rozpustenej čokolády na varenie, 5 bielkov, 90 g hladkej múky, 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva, 100 g mletých orechov

Na náplň: 1 balenie Krémovej náplne vanilkovej, 250 ml mlieka, 300 g mäkkého masla, 3 zarovnané PL práškového cukru, 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker

Na ozdobenie: ½ balíčka tmavej polevy

Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), cukrárske vrecko s hviezdičkovou trubičkou, štetec

Torta kráľa zvierat

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a žĺtky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Do zmesi potom krátko vmiešame vlažnú čokoládu. Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh a spolu s múkou zmiešanou s kypriacim práškom a orechmi ho ručne opatrne vmiešame do zmesi. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy, uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a upečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Torta Červená čiapočka

50 minútSuroviny na tortu Červená čiapočka: Na cesto: 150 g mäkkého masla alebo margarínu, 150 g práškového cukru, 1 balíček Vanilínový cukor, 3 vajcia, 180 g… Čítaj ďaľej

Náplň pripravíme z vanilkovej krémovej náplne a mlieka podľa návodu na obale. Maslo s práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme do peny a postupne vmiešame krémovú náplň. Do cukrárskeho vrecka odoberieme ¼  náplne. Do zvyšnej náplne dobre zamiešame rozpustenú a vychladnutú čokoládovú polevu. Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme, naplníme a potrieme na povrchu aj bokoch čokoládovou náplňou. Náplň na vrchu torty rozotrieme po okrajoch do levej hrivy. Cukrárskym vreckom s vanilkovou náplňou vytvoríme tvár leva. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožok a vytvoríme oči, ňufák a potrieme hrivu.

  • Elektrická rúra: 180 °C         
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C         
  • Plynová rúra: stupeň 2-3      
  • Doba prípravy: asi 30 minút
  • Doba pečenia: asi 45 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach